HomeNieuwsEntertainmentRani De Coninck openhartig: «Ik heb lang getwijfeld om dit te delen»

Rani De Coninck openhartig: «Ik heb lang getwijfeld om dit te delen»

Radiopresentatrice Rani De Coninck toont zich op Instagram van haar meest kwetsbare kant. Ze is erg aangedaan door wat er zich momenteel afspeelt in Oekraïne, en al zeker als het om kinderen gaat. «Ik had mijn tranen kunnen verstoppen, maar ik koos ervoor om dat eens niét te doen», klinkt het.

Woensdag werd een kinderziekenhuis in de belegerde havenstad Marioepol gebombardeerd door het Russische leger. De vreselijke beelden gingen door merg en been en over de hele wereld werd met afschuw gereageerd.

Hulpeloos doelwit

Ook Rani De Coninck werd tot tranen toe bewogen door de tragedie. De 51-jarige Joe-presentatrice koos ervoor om haar verdriet niet weg te steken. «Ik heb lang getwijfeld om dit beeld te delen. Als zelfopgeleide positivo wil ik op dit platform vooral mijn joie de vivre rondstrooien en mijn positiviteit. Het liefst van al zou ik de hele wéreld met mijn lust for life willen besmetten», schrijft ze op Instagram.

«Maar sedert gisteren zit er een knoop in m’n maag. De beelden van een gebombardeerd kinderziekenhuis in Oekraïne blijven aan m’n ribben plakken. Vrouwen die nieuw leven op de wereld aan het zetten waren, kinderen,… werden het hulpeloze doelwit van een zieke geest. Ik wist niet wat ik zag. Schaamde me. Diep. Dat ik een mens ben. En dat onze soort blijkbaar in staat is tot zulke onmenselijke gruweldaden. Leven dat wordt doorgegeven, is het wonderlijkste dat er bestaat. Daar kán je als mens niet tussenkomen.»

Zwakke plek

«Kinderen zijn altijd al mijn zwakke plek geweest. Mijn eigen kinderen in de eerste plaats. Maar ook al die andere onschuldige, eerlijke wezentjes. En dus moést mijn verdriet er even uit. Terwijl ik in m’n potten stond te roeren, waren ze daar ineens. Massaal. Ik had ze ook nu weer kunnen verstoppen, mezelf opkalefateren en straks een happy foto met je delen. Maar ik koos ervoor om dat eens niét te doen, want we doen dat te vaak. Tranen zijn oké. We moeten er ons niet voor schamen en we mogen ze gerust delen met elkaar, want gedeelde pijn is lichter om dragen…»

«Intussen zijn m’n tranen weer gedroogd, heb ik een douche genomen, een felle jurk aangetrokken, met de zon op m’n neus een koffietje gedronken (swipe voor foto 2) en beslist om er weer hélemaal voor te gaan», besluit ze.

Respect

Haar volgers vinden het bericht erg moedig en steken haar een hart onder de riem. «Dat moet ook kunnen, Rani en daar heb ik ook respect voor. Vooral als een gekend persoon is het waarschijnlijk niet altijd evident. Je blijft een mens van vlees en bloed en het leven is ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Dit bericht heeft mij ook enorm geraakt», «Zo oprecht en herkenbaar», «Ik zet dan misschien zo’n foto niet online, maar voel exact wat je bedoelt en had zelf gisteren zo’n tien dezelfde foto’s van mezelf kunnen nemen. Het is verschrikkelijk en het laat niet los», en «Jouw eerlijke woorden zeggen wat velen denken en voelen. Je bent een fijn mens, Rani», lezen we onder meer in de reacties.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/rani-de-coninck-openhartig-ik-heb-lang-getwijfeld-om-dit-te-delen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels