HomeNieuwsEntertainmentProfessor moet opstappen na Netflix-serie ‘When They See Us’

Professor moet opstappen na Netflix-serie ‘When They See Us’

Elizabeth Lederer, de vrouw die de Central Park 5 vervolgde in 1989, heeft haar ontslag ingediend als professor aan de Columbia High School nadat een grote groep zwarte studenten haar ontslag hadden geëist. De vrouw was in opspraak geraakt nadat de serie ‘When They See Us’ op Netflix verscheen.

De serie vertelt het verhaal van vijf zwarte jongens die in de jaren negentig door Lederer, destijds officier van justitie, valselijk beschuldigd werden van de verkrachting van een blanke vrouw. In een brief aan het schoolbestuur van Columbia Law School schrijft The Black Law Students Association, een verzameling van studenten die het ontslag van Lederer vroegen, dat de studenten hun professor niet langer konden vertrouwen.

Mishandeling

“De levens van deze vijf jongens zijn voor altijd veranderd door de beslissingen van Lederer”, staat er in de brief. “Tijdens het verhoor gebruikten Lederer en haar collega’s racistische tactieken, waaronder fysieke mishandeling en dwang zodat de vijf minderjarigen zouden bekennen.”

De Central Park 5 werden na 12 jaar alsnog vrijgesproken nadat er een DNA-overeenkomst werd gevonden bij een andere man.

Het bericht Professor moet opstappen na Netflix-serie ‘When They See Us’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels