HomeNieuwsEntertainmentPrequel van ‘SpongeBob SquarePants’ is in de maak

Prequel van ‘SpongeBob SquarePants’ is in de maak

Kinderzender Nickelodeon heeft groen licht gegeven voor een prequel van hun populaire reeks ‘SpongeBob SquarePants’. De nieuwe serie zal de naam ‘Kamp Koral’ dragen en bevat niet meer dan dertien afleveringen.
Wat spookte SpongeBob SquarePants allemaal uit voor hij terechtkwam in Bikinibroek en ging wonen in zijn befaamde ananas? Een nieuwe prequelreeks moet hierop een antwoord bieden. De Amerikaanse zender Nickelodeon, waarop de leutige spons intussen al twintig jaar te zien is, start deze maand met de productie van de nieuwe serie. Dat meldt het Amerikaanse blad Variety.

‘Kamp Koral’

De prequel krijgt de naam ‘Kamp Koral’ en zal gebruik maken van geavanceerde computergestuurde animatietechnieken in plaats van de klassieke 2D-cartoonsoftware waarmee de huidige serie wordt gemaakt. Het verhaal zal gaan over de tienjarige SpongeBob die op zomerkamp gaat. Tijdens zijn verblijf in het gekste kamp van het Kelpwoud zullen de gele spons en zijn maatjes onderwater kampvuren bouwen, wilde kwallen vangen en zwemmen in het Yuckymuck-meer. In totaal zal de reeks dertien afleveringen omvatten.

“De Marvel-reeks van Nickelodeon”

Bedrijfsleider Brian Robbins is alvast enthousiast over de plannen van zijn zender. “SpongeBob is ons Marvel-universum. De reeks loopt al twintig jaar op ons kanaal.” Manager Ramsey Naito, die zich bezighoudt met de productie van computergeanimeerde programma’s, treedt zijn opperste bij: “SpongeBob heeft een ongelooflijk universum waar je mee kan werken. Dat ‘Kamp Koral’ groen licht heeft gekregen, is een bewijs dat de personages nog lang niet aan hun einde toe zijn.” Wanneer de nieuwe serie precies te zien zal zijn op de kinderzender, is nog niet duidelijk.

Het bericht Prequel van ‘SpongeBob SquarePants’ is in de maak verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels