HomeNieuwsEntertainmentPlayboy-oprichter Hugh Hefner overleden

Playboy-oprichter Hugh Hefner overleden

In de Verenigde Staten is Playboy-oprichter Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd overleden. «Hij stierf thuis, in de Playboy Mansion, omringd door zijn geliefden», klinkt het.

Hefner zal de geschiedenisboeken ingaan als de man die altijd in een kamerjas gekleed ging en steevast omringd werd door schaarsgeklede dames. Doorheen zijn leven deelde Hefner naar eigen zeggen het bed met meer dan duizend vrouwen.

Playboy Mansion

Vooral zijn decadente feestjes in de Playboy Mansion spraken tot de verbeelding. Het landgoed van ruim 20.000 vierkante meter was niet langer in zijn bezit, maar Hefner mocht er van de nieuwe eigenaars blijven wonen tot zijn dood.

Zijn fortuin, dat geschat wordt op 425 miljoen euro, vergaarde hij dankzij de oprichting van Playboy in 1953. Vooral in de jaren zestig en zeventig was het naaktblad enorm populair, met op het toppunt een oplage van 7 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten alleen.

Foto AFP

Door de opkomst van het internet verloor Playboy de laatste jaren terrein. Het blad experimenteerde zelfs een tijdje met een ‘aangeklede’ versie zonder naakt, maar ook dat bleek geen succes.

Hefner laat een vrouw en vier volwassen kinderen achter.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels