HomeNieuwsEntertainmentPaul Simon zal nooit meer nieuwe nummers schrijven

Paul Simon zal nooit meer nieuwe nummers schrijven

Paul Simon is niet van plan om ooit nog nieuwe muziek te schrijven. Dat heeft de Amerikaanse singer-songwriter verteld in een interview met NPR. Simon, die momenteel bezig is aan zijn afscheidstournee, zegt dat hij een klik voelde en tegen zichzelf zei: “het is gedaan”.

Triest nieuws voor fans van Paul Simon. Er komt geen nieuwe ‘Graceland’ of ‘You Can Call Me Al’. De Amerikaanse singer-songwriter heeft voorgoed afscheid genomen van nieuwe liedjes schrijven. Dat heeft hij bevestigd in een interview met het Amerikaanse magazine NPR. Daarmee komt een einde aan de zestig jaar durende carrière van het popicoon.

Einde van een tijdperk

Simon tourt momenteel door de Verenigde Staten in het kader van zijn afscheidstournee. Binnen een paar weken speelt hij in New York, vlakbij de plaats waar hij opgroeide, zijn laatste concert. De zanger en gitarist kende zijn doorbraak aan de zijde van zijn goede vriend Art Garfunkel. Samen maakte ze vijf studio-albums en Simon heeft nog 14 platen op zijn eigen naam staan. Daarnaast vond hij ook de tijd om de muziek voor een film en een Broadwaymusical te schrijven.

Zijn laatste originele plaat, ‘Stranger To Stranger’, dateert al wel van 2016. Recent bracht hij nog een album uit, waarop hij teruggaat naar liedjes die hij in het verleden schreef en die in een nieuwe jasje steekt. Maar opnieuw nummers schrijven, dat ziet hij niet meer zitten. “Na ‘Stranger To Stranger’ gebeurde iets grappigs”, klinkt het. “Het voelde letterlijk alsof ik een knop omdraaide en bij mezelf wist: het is gedaan.”

Het bericht Paul Simon zal nooit meer nieuwe nummers schrijven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels