HomeNieuwsEntertainmentOphef in Nederland na opmerking over 'te rondborstig' nieuwsanker

Ophef in Nederland na opmerking over ’te rondborstig’ nieuwsanker

Twee hoofdrolspelers in dit verhaal: nieuwsanker Dionne Stax en tv-maker Maxim Hartman.

Die laatste had zich in een talkshow namelijk uitgesproken over de borsten van Dionne. Die zouden volgens de man “elke week steeds groter worden”. De man geeft verder nóg opmerkelijke commentaar op het journaal én het nieuwsanker: “Het gaat me hier niet zozeer over wat ze vertelt, maar over hoe ze eruitziet en de belichting. Ik heb als man moeite om me te concentreren.”

Na verontwaardigde reacties probeert Hartman te nuanceren. Zonder succes. “Ik wil niet anti-feministisch overkomen, een vrouw mag zich kleden zoals ze wil, maar het leidt wel af als je zulke strakke truitjes draagt en je hebt zulke volle bollen. Kan het ietsje minder”, vraagt hij zich af in dit fragment.

Hartman krijgt nu op sociale media de wind van voren. Ook van Dionne zelf. “Beste @maximhartman, vrouwen – en mannen – hebben borsten, in alle soorten en maten, deal with it”, laat ze weten. “Je hebt natuurlijk gelijk. Het is ook mijn probleem. En dat van vele mannen en lesbische vrouwen met mij. We hadden gehoopt op wat begrip. Maar begrip dat is niet hip. Groeten aan je borsten”, reageert Hartman nog.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels