HomeNieuwsEntertainmentOok in het echte leven is Angelina Jolie een spion

Ook in het echte leven is Angelina Jolie een spion

Angelina Jolie die door de hoofdaanklager van het internationaal Strafhof in Den Haag wordt ingeschakeld om een beruchte oorlogsmisdadiger te klissen. Het klinkt als een scenario voor een of andere Hollywoodfilm, maar is waargebeurd.

De actrice moest rebellenleider Joseph Kony uitnodigen voor een etentje, zodat Amerikaanse soldaten de man konden oppakken. Dat blijkt uit mailtjes tussen de voormalige wederhelft van Brad Pitt en Moreno Ocampo, de toenmalige hoofdaanklager. “Vergeet andere beroemdheden, zij is de ware. Ze zou het fantastisch vinden Kony te arresteren. Ze is er klaar voor. Brad zal waarschijnlijk ook meehelpen”, zo staat het in één van de interne mails.

Te familiair?

Waarom het plan nooit is uitgevoerd, is niet meteen duidelijk. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de opdringerigheid van Ocampo. In sommige mails sprak hij de Hollywoodster zelfs aan met “Angie” en maakte hij duidelijk dat hij amoureuze gevoelens had voor Jolie.

Joseph Kony

In Oeganda maken Militairen al jarenlang jacht op Kony, de oprichter van het Verzetsleger van de Heer. Het is geweten dat de rebellenleider kinderen heeft ontvoerd, ze gedrild tot kindsoldaat of ze gebruikt als seksslaaf.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels