HomeNieuwsEntertainmentOok actrice Annabella Sciorra beschuldigt Harvey Weinstein van verkrachting

Ook actrice Annabella Sciorra beschuldigt Harvey Weinstein van verkrachting

De Amerikaanse actrice Annabella Sciorra heeft aan het magazine The New Yorker verteld verkracht te zijn door de machtige Hollywood-producer Harvey Weinstein. De feiten dateren uit het begin van de jaren 1990, na een avondje uit in New York, aldus de actrice van 57 jaar, die genomineerd was voor een Emmy Award voor haar rol in “The Sopranos”. De ongewenste intimiteiten duurden “verschillende jaren”, een trauma dat haar nog altijd ertoe noopt te slapen met een baseballbat naast haar bed.

De producer had de actrice bij haar thuis afgezet, waarna hij haar woning zou zijn binnengedrongen en zijn hemd begon te ontknopen. De actrice zei dat hij haar op het bed duwde en zich op haar stortte. “Ik schopte en ik schreeuwde”, aldus Annabella Sciorra.

Meer dan een vijftigtal vrouwen, bekende actrices zoals Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie maar ook heel wat onbekenden voor het grote publiek, hebben soortgelijke feiten door de producer aangeklaagd.

In hetzelfde artikel zei actrice Daryl Hannah, die in “Kill Bill: Volume 1” acteerde, dat ze in het begin van de jaren 2000 eveneens meermaals is lastiggevallen door Weinstein. Ze weigerde zijn avances, wat “onmiddellijke gevolgen” had voor haar carrière, zei ze.

De producer van 65 jaar is door zijn eigen productiehuis ontslagen. Tegen hem lopen verschillende onderzoeken in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Hij ontkent elke seksuele relatie zonder wederzijdse instemming.

Bron: Belga

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels