HomeNieuwsEntertainmentNMBS wijzigt naam van tal van producten

NMBS wijzigt naam van tal van producten

De NBMS zal in de loop van maart de namen van de meeste van haar producten wijzigen. Dit doet de spoorwegmaatschappij om het productgamma “duidelijker en transparanter” te maken, aldus woordvoerder Bart Crols. De oude en nieuwe namen zullen zes maanden naast elkaar bestaan om mensen te laten wennen.

De wijzigingen die de NMBS heeft aangekondigd moeten ervoor zorgen dat de namen steeds verwijzen naar de productkenmerken. Zo zal het combi-ticket ‘B-Dagtrip’ (de combinatie van een treinticket en het toegangsbiljet tot een evenement) voortaan ‘Discovery Combi’ heten. De benaming Diabolotoeslag voor een treinrit naar Brussels Airport wordt dan weer gewijzigd naar ‘Supplement Brussels Airport’.

Multi

De typische invulpassen krijgen de logische basisbenaming ‘Multi’, met bijkomende verduidelijking in functie van de doelgroep. De 10-rittenkaart ‘Rail Pass’ wordt ‘Standard Multi’ terwijl de ‘Go Pass 10’ (voor jongeren onder 26 jaar) voortaan als ‘Youth Multi’ door het leven gaat. De Campus invulkaart voor studenten krijgt dan weer ‘Student Multi’ als nieuwe benaming.

De ‘Go Pass 1’ (biljet voor één traject voor jongeren onder 26 jaar) en ‘Go Unlimited’ (pas voor onbeperkt gebruik gedurende de schoolvakantie voor jongeren onder 26 jaar) worden respectievelijk omgedoopt tot ‘Youth ticket’ en ‘Youth Holidays’.

Gebruikerspanels

Er is gekozen voor begrippen die in de verschillende landstalen duidelijk begrepen worden. Voor de keuze van de namen heeft NMBS mede beroep gedaan op gebruikerspanels.

De oude en nieuwe benamingen zullen gedurende minstens 6 maanden naast mekaar bestaan om de klanten tijd te geven eraan te wennen.

Het bericht NMBS wijzigt naam van tal van producten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels