HomeNieuwsEntertainmentNiet Michael Jackson maar The Eagles hebben nu het best verkochte album...

Niet Michael Jackson maar The Eagles hebben nu het best verkochte album ooit in Amerika

Tien jaar na de dood van Michael Jackson is ‘Thriller’ niet langer het beste verkochte album ooit in Amerika. Die eer is nu weggelegd voor de rockgroep The Eagles. Sinds 1976 gingen er maar liefst 38 miljoen platen van ‘Their Greatest Hits (1971-1975)’ over de toonbank. 

Michael Jackson’s album ‘Thriller’ was met 33 miljoen verkochte exemplaren lang het best verkochte album ooit in Amerika. Maar die titel gaat nu naar The Eagles met 38 miljoen platen. Dat heeft Recording Industry Association Of America (RIAA) berekend en bevestigd aan het magazine Rolling Stone. In 2006 stond de teller voor de rockgroep nog op 29 miljoen, maar sinds de komst van streaming is dat getal explosief gestegen.

“We willen graag onze familie, vrienden, crew, bandleden, mensen van de radio en vooral trouwe fans bedanken om ons al die tijd te steunen, tijdens de pieken en dalen in de afgelopen 46 jaar”, aldus frontman Don Henley in een statement.

Het bericht Niet Michael Jackson maar The Eagles hebben nu het best verkochte album ooit in Amerika verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels