HomeNieuwsEntertainmentNiels Destadsbader onder vuur: «Schandalig dat mensen hun job moeten verliezen voor...

Niels Destadsbader onder vuur: «Schandalig dat mensen hun job moeten verliezen voor hem»

Nu de VRT heel wat volk aan de deur zet, komt er heel wat kritiek op Niels Destadsbader. Vooral zijn passage in ‘Villa Sporza’ doet wenkbrauwen fronsen. «Beschamend is het. Daar zal hij toch niet voor getekend hebben?», klinkt het.

Vorige week raakte bekend dat – in het kader van een transformatieplan – 41 medewerkers van de VRT ontslagen werden, onder wie bekende schermgezichten Saartje Vandendriessche, Geena Lisa en Tomas De Soete. Die afvloeiingen staan in schril contrast met de transfer van Niels Destadsbader van VTM naar de VRT in augustus van vorig jaar. Hij ontvangt sindsdien immers een jaarloon van 400.000 euro.

Perfect inwisselbaar

Voorlopig brak de ‘publiekstrekker’ nog geen potten op de VRT, en vooral zijn bijdrage aan ‘Villa Sporza’ tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels vanuit de kantine van Stormvogels Haasrode werd hevig bediscussieerd op sociale media. Ook tv-watcher Jules Hanot van Dag Allemaal heeft zijn bedenkingen erbij. «Beschamend is het. Daar zal hij toch niet voor getekend hebben? Maar het was te voorspellen. In ‘The Masked Singer’ of ‘The Voice’ is Niels perfect inwisselbaar, zijn afwezigheid zal geen enkele invloed hebben op de kijkcijfers. Die jongen kan zichzelf vooral goed verkopen. Ik vind het een beetje schandalig dat mensen hun job moeten verliezen om het loon van Niels te bekostigen. Zijn de shows die ze met hem willen maken trouwens wel te rijmen met de besparingen? Grote amusementshows zijn erg duur. En het valt nog af te wachten of ze binnen VRT wel de expertise hebben om zoiets te maken», luidt het streng.

Zum kotzen

Ook Kurt Van Eeghem is een gelijkaardige mening toegedaan. «Over Niels kan ik kort zijn. Zoveel geld neertellen voor één persoon, terwijl je langs de achterdeur tientallen uitstekende werkkrachten de straat op gooit, dat hoort niet. En wat is het plan? Een breder publiek aanspreken? De concurrentie met VTM aangaan? VRT zou moeten uitgaan van eigen sterktes, maar ze blijven zichzelf maar verder uithollen. Ik vind het zum kotzen, als ik mezelf even zo bruut mag uitdrukken», aldus het voormalig VRT-gezicht.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/niels-destadsbader-onder-vuur-schandalig-dat-mensen-hun-job-moeten-verliezen-voor-hem

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels