HomeNieuwsEntertainmentNetflix verfilmt moordzaak rond Belgische politicus

Netflix verfilmt moordzaak rond Belgische politicus

De moordzaak rond de Waalse politicus Bernard Wesphael (Ecolo) zal het onderwerp zijn van een nieuwe zesdelige docusoap op Netflix. De serie zal volgend jaar worden uitgezonden op het streamingplatform en op RTL-TVI.

In 2013 werd Wesphael aangehouden op verdenking van moord op zijn vrouw Véronique Pirotton. Volgens Wesphael was Pirotton depressief en was ze zelf uit het leven gestapt. De autopsie toonde echter aan dat het slachtoffer met geweld om het leven was gekomen. Wesphael was jarenlang de enige verdachte. De ex-Ecolo politicus werd uiteindelijk in 2016 vrijgesproken voor doodslag op zijn vrouw.

Acteurs en archiefbeelden

De serie van Netflix zal een reconstructie zijn van de feiten met acteurs, afgewisseld met archiefbeelden en interviews. Voor de productie werkt de Amerikaanse streamingdienst samen met de Franstalige commerciële zender RTL, schrijven het Nieuwsblad en Sudpresse. Twee journalisten en regisseurs van RTL, Pascal Vrebos en Georges Huercano, hebben een jaar lang gesprekken gevoerd met Netflix om de televisieserie tot stand te brengen. Volgens Sudpresse zullen de opnames in september van start gaan.

Het bericht Netflix verfilmt moordzaak rond Belgische politicus verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels