HomeNieuwsEntertainmentNederlanders kleven aan televisie door coronacrisis

Nederlanders kleven aan televisie door coronacrisis

Sinds Nederlanders de vraag kregen zoveel mogelijk binnen te blijven vanwege het coronavirus, zitten ze veel meer voor de televisie. De afgelopen twee weken keken mensen gemiddeld 225 minuten per dag tv. Dat is 33 minuten langer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Volgens een woordvoerder is het effect van de maatregelen duidelijk zichtbaar. Niet alleen de groep mensen die ‘live’ tv kijkt gaat omhoog maar ook het uitgesteld kijken zit in de lift. Daarnaast zetten mensen vaker on demand-platformen als Netflix of Disney+ aan.

Vooral het aantal kijkers in de vooravond en avond ging omhoog, het tijdstip waarop de meeste nieuws- en actualiteitenprogramma’s beginnen. Vorige week lag de piek gemiddeld tussen 20 en 21 uur met een totaal aantal kijkers van 7,1 miljoen. Die piek bleef vorig jaar rond dezelfde tijd onder de 6 miljoen.

Koning trekt veel volk

Vooral de cijfers van de nieuws- en actualiteitenrubrieken namen in de afgelopen weken een vlucht. Vergeleken met vorig jaar in dezelfde periode wordt er nu 61% meer naar gekeken. Sommige programma’s, zoals ‘De Wereld Draait Door’, zagen hun kijkcijfers in de afgelopen weken verdubbelen. De show van Matthijs van Nieuwkerk noteerde maandag bijvoorbeeld opnieuw een kijkcijferrecord met bijna 4,6 miljoen kijkers.

KijkOnderzoek stipt daarnaast ook de “uitzonderlijke momenten” aan waarop Nederland werd toegesproken door minister-president Mark Rutte en koning Willem-Alexander. De toespraken werden respectievelijk door 7,4 miljoen en 6,6 miljoen Nederlanders gezien. Het aantal kijkers voor sport en fictie neemt in deze weken juist af. Voor sport is dat niet zo gek: er is nauwelijks meer sport op tv doordat de meeste wedstrijden zijn geannuleerd.

Het bericht Nederlanders kleven aan televisie door coronacrisis verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels