HomeNieuwsEntertainmentMOVIES. ‘My Dinner With Hervé’: De zotte nacht van Christian Grey en...

MOVIES. ‘My Dinner With Hervé’: De zotte nacht van Christian Grey en Tyrion Lannister

Wat gebeurt er wanneer de cultacteurs uit ‘Game of Thrones’ en ’50 Shades of Grey’ elkaar ontmoeten? Dat levert een leuke film op met de titel ‘My Dinner With Hervé’, sinds vorige week te zien op Play More.

Het verhaal gaat over de ontmoeting tussen een Engelse journalist en Hervé Villechaize, een dwergacteur die bekend werd met zijn rol in de tv-reeks ‘Fantasy Island’ en als schurk in de James Bond-film ‘The Man with the Golden Gun’. ‘My Dinner with Hervé’ is een wilde rit door Los Angeles. Peter Dinklage – alias Tyrion Lannister in ‘Game of Thrones’– verrast in de rol van een man die verafgood wordt door het grote publiek maar verscheurd wordt door de roem. En ook Jamie Dornan – Christian Grey voor de vrienden – bewijst dat hij meer kan dan een miljardair spelen met één gelaatsuitdrukking. Metro sprak in New York met beide acteurs over de gevaren van het succes, over discriminatie in Hollywood en over hoe moeilijk het is om los te geraken uit de wurggreep van een cultrol.

‘My Dinner with Hervé’ toont hoe weinig we eigenlijk wisten over Hervé Villechaize. En tegelijkertijd is het een verontrustende commentaar op het star system…

Peter Dinklage (foto rechts): “Het verhaal komt van onze regisseur, Sasha Gervasi (‘Hitchcock’). Hij heeft Hervé Villechaize geïnterviewd in 1993, een paar dagen voor zijn dood. De rol van de journalist die Jamie speelt, is gebaseerd op die opmerkelijke ontmoeting.”

Jamie Dornan (links): “Ik ben pas later aan boord gekomen, na verschillende pogingen om de film te financieren. Geloof me, sinds ’50 Shades of Grey’ ben ik het gewoon om rollen te krijgen die eigenlijk voor iemand anders waren. (Jamie Dornan verving onverwacht Charlie Hunnam voor de rol van Christian Grey, red.) Bovendien was dit een nieuw soort rol voor mij en een mooie kans om een ander aspect van mijn spel te tonen.”

Hervé leed net als jij, Peter, aan dwerggroei. Heeft hij de weg bereid voor andere acteurs?

Dinklage: “Geen idee. Ik vind het jammer dat ik altijd geassocieerd word met mijn taille. Ik ben in de eerste plaats knap, charismatisch en getalenteerd. (lacht) Maar ik herkende mezelf in de discriminatie waarmee hij af te rekenen kreeg. We worden nog altijd beschouwd als komische, kwaadaardige of karikaturale personages. Ik heb me daar fel tegen verzet toen ik jong was. Ik vroeg me af wie begonnen was met ons zo belachelijk te maken, en waarom. Maar dat geldt voor alle stereotypen. Er wordt nu meer over gepraat, maar er is nog veel werk aan de winkel. Ik blijf gewoon bewijzen dat ik in de eerste plaats een ambitieuze acteur ben, en dan pas klein.”

De film toont hoe snel Hollywood naar het hoofd kan stijgen en levens kan verwoesten. Wat is jouw ervaring met roem?

Dornan: “Tegenwoordig word je godverdomme binnen de seconde beroemd. Je moet gewoon maar naakt op een feestje verschijnen met een riem rond je piemel en ‘t is gebakken. (lacht) Peter en ik gebruiken geen social media. We blijven zo ver mogelijk weg van die shit en focussen op ons werk. Niemand zou acteur mogen worden omwille van de roem.”

Jullie zijn allebei wereldberoemd geworden in cultrollen. Blijft zo’n personage aan je plakken?

Dinklage: “Laat me duidelijk zijn: de godganse dag gaat het over Tyrion Lannister. Die aandacht is goedbedoeld en het resultaat van een wereldwijde passie voor een serie die me erg nauw aan het hart ligt. Het heeft dus weinig zin om me daarover op te winden. Tenzij ik van de aardbodem verdwijn, weet ik dat het voor de rest van mijn leven over die rol zal gaan.”

Dornan: “Het is een zegen en een vloek. Als zoveel mensen je kennen door één enkele rol, dan bewijst dat de enorme culturele en populaire impact van ‘Game of Thrones’ en ’50 Shades of Grey’. De keerzijde van de medaille is het feit dat regisseurs me altijd associëren met Christian Grey. Onlangs zei ik tegen een vriend dat ik naar de States kwam voor de promotie van een film. Hij antwoordde: Ah, heb je een vierde ’50 Shades’ gedraaid? Euh, nee, ik maak godverdomme nog andere films ook!”0.

Het bericht MOVIES. ‘My Dinner With Hervé’: De zotte nacht van Christian Grey en Tyrion Lannister verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels