HomeNieuwsEntertainmentMichelle Obama is meest bewonderde vrouw ter wereld

Michelle Obama is meest bewonderde vrouw ter wereld

Maak wat plaats, Angelina Jolie, Taylor Swift en Koningin Elizabeth II. Niet zij, maar wel Michelle Obama is officieel de meest bewonderde vrouw ter wereld in 2019.

Volgens een nieuwe opiniepeiling door marktonderzoeksbureau YouGov neemt de voormalige first lady de eerste plek van regerend kampioen Angelina Jolie in – die nu op de derde plaats prijkt.

YouGov ondervroeg meer dan 42.000 deelnemers in 41 landen om zo tot een top 20 van populairste mannen en vrouwen te komen, zowel wereldwijd als per individuele regio.

Meer vrouwen die scoorden in de wereldwijde top 10 zijn Oprah Winfrey op de tweede plaats, de koningin van Engeland op nummer 4, ‘Harry Potter’-actrice Emma Watson op vijf, Hillary Clinton op acht enTaylor Swift op plaats tien.

In de categorie mannen regeert Bill Gates op nummer 1, met Barack Obama en – toch enigszins verrassend – Jackie Chan op de respectievelijk tweede en derde plaats.

Hollywood

Meer opvallende Hollywood-namen in ’s werelds top 20 vrouwen zijn Madonna op de 11e plaats, actrice Priyanka Chopra op de 14e plaats en komiek Ellen DeGeneres op de 15e plaats. De rest van de hitlijsten omvat politici, atleten, zakenmensen en activisten, van Cristiano Ronaldo en paus Franciscus tot Malala Yousafzai en Theresa May.

De volledige top 20:

1. Michelle Obama

2. Oprah Winfrey

3. Angelina Jolie

4. Koningin Elizabeth II

5. Emma Watson

6. Malala Yousafzai

7. Peng Liyuan

8. Hillary Clinton

9. Tu Youyou

10. Taylor Swift

11. Madonna

12. Angela Merkel

13. Deepika Padukone

14. Priyanka Chopra

15. Ellen DeGeneres

16. Aishwarya Rai

17. Sushmita Sen

18. Theresa May

19. Melania Trump

20. Yang Mi

Het bericht Michelle Obama is meest bewonderde vrouw ter wereld verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels