HomeNieuwsEntertainmentMax Colombie koopt stulpje in Kortenberg ter waarde van 1,6 miljoen euro

Max Colombie koopt stulpje in Kortenberg ter waarde van 1,6 miljoen euro

Het artiestenleven heeft Max Colombie, de flamboyante frontman van Oscar and the Wolf, duidelijk geen windeieren gelegd. De zanger heeft in Kortenberg een 19de-eeuws kasteel met een prijskaartje van 1,6 miljoen euro gekocht.

De kasteelwoning Eikelenhof in het Vlaams-Brabantse Kortenberg bevindt zich op een landgoed van 16 hectare groot. Het hoofdgebouw telt vier verdiepingen en beschikt over een prachtige inkom met marmeren vloer, een salon met marmeren schouw en Italiaanse ‘trompe l’oeil’-beschilderingen.

Foto C. Janssens

Nog heel wat werk aan de winkel

Het geheel is ontworpen door Jan Pieter Cluysenaer (1811-1880), de “Elvis Presley der Belgische architecten” volgens Het Nieuwsblad, en tevens de geestelijke vader van de Sint-Hubertusgalerij in Brussel.

Colombie zal dus zeker ruimte genoeg hebben om zijn excentrieke kostuums in te bewaren, al moet hij nog geduld oefenen vooraleer hij er effectief zal kunnen intrekken.

Sinds de dood van de vorige eigenares in 2014 staat het pand leeg. Er zijn dus renovatiewerken nodig om het majestueuze domein tot zijn oude glorie te herstellen. Daarbij komt dat de eigendom op aanvraag van de gemeente sinds 23 november voorlopige bescherming geniet als cultuurhistorisch landschap.

Het pand mag onder deze regeling nog steeds worden gerenoveerd, maar alle verbouwingen moeten de historische waarde van het gebouw in ere houden. Ook de omliggende tuinen en de kapel moeten met de grootste zorg worden behandeld.

Een van de weinige uitzonderingen bij deze conservatieopdracht is het zwembad: dat mag de zanger verwijderen indien hij dat wenst.

Het bericht Max Colombie koopt stulpje in Kortenberg ter waarde van 1,6 miljoen euro verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels