HomeNieuwsEntertainmentMarijn Devalck hekelt ongevaccineerde collega’s: «Ik pleit voor meer burgerzin en minder...

Marijn Devalck hekelt ongevaccineerde collega’s: «Ik pleit voor meer burgerzin en minder ego»

Acteur Marijn Devalck is niet te spreken over collega-acteurs die zich bewust niet laten vaccineren. Daarom zal hij – als dat nodig is – met mondmasker op het podium staan om zichzelf te beschermen. «Ik vind je laten vaccineren een teken van respect voor je medemens», klinkt het.

We kennen Marijn Devalck voornamelijk als Balthasar Boma in ‘F.C. De Kampioenen’, maar naast televisiewerk staat hij regelmatig op de planken. De 70-jarige acteur merkt echter dat verschillende collega’s niet gevaccineerd zijn.

Geen keuze

Dat baart hem zorgen, in die mate dat hij mét mondmasker zal optreden om zichzelf te beschermen. «Voorzichtigheidshalve. Verwacht niet dat ik je namen geef, dat is niet aan mij. Maar laat ik wel van de gelegenheid gebruikmaken om mijn zorgen te uiten over de toekomst van de sector. Want ik voel dat het je kwalijk wordt genomen, als je dat mondkapje opzet. Alsof we niet-gevaccineerden in een hoekje willen drijven. Maar welke keuze heb ik, als ik veilig mijn job wil doen? Ik heb verhalen gehoord van collega’s die met het virus hebben geworsteld en bange dagen hebben gekend. Dat laat me niet onberoerd», vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Geïmpacteerde sector

Devalck betreurt dat zoveel collega’s uit een sector die zo zwaar geraakt werd niet voor het vaccin kiezen. «Ik hoor, opnieuw zonder namen te noemen, gelijkaardige verhalen vanop filmsets. En dat maakt me bang voor de toekomst. We kunnen nu eindelijk weer het podium op, tot onze grote vreugde en die van het publiek. Willen we dat we straks al onze contracten nog eens moeten afzeggen? Hebben we nog niet genoeg verliezen geleden?», klinkt het.

Ivoren toren

Hij benadrukt dat hij begrip heeft voor de lastige situatie waarin we verkeren, maar verwacht tevens dat collega’s ook aan elkaar denken in plaats van enkel aan zichzelf. «Ik vind je laten vaccineren een teken van respect voor je medemens. Ik ben verre van een tegenstander van persoonlijke vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Maar ik mis bij weigeraars van vaccins goodwill. We moeten met z’n allen de draad weer zien op te pikken, in ons geval ervoor zorgen dat de zalen nu ook écht open blijven. En dat gaat niet als sommigen niet uit hun ivoren toren willen komen. Ik pleit voor meer burgerzin en minder ego. Want mensen die zich wel laten vaccineren, worden weggezet als kuddedieren, onnozelaars die niet in staat zijn voor zichzelf te denken. Onlangs hoorde ik een dokter op de radio een zeer goed punt maken: inentingen tegen malaria of andere ziektes, die nodig zijn voor verre reizen naar het buitenland, zijn doorgaans een minder groot probleem», besluit hij.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/marijn-devalck-hekelt-ongevaccineerde-collegas-ik-pleit-voor-meer-burgerzin-en-minder-ego

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels