HomeNieuwsEntertainmentMarie Vinck: “Het choqueerde me hoe ouderwets onze maatschappij is”

Marie Vinck: “Het choqueerde me hoe ouderwets onze maatschappij is”

Marie Vinck heeft er lang moeite mee gehad dat haar naaktscènes nog altijd op het internet circuleren, maar heeft geleerd omdat los te laten. “Het choqueerde me hoe preuts en ouderwets onze Vlaamse maatschappij was”, vertelt ze. De actrice praatte ook over haar samenwerking met Bart De Pauw.

Er valt niet te ontsnappen aan Marie Vinck. De Antwerpse actrice, die bij het grote publiek doorbrak in de film ‘Loft’ en de serie ‘De Rodenburgs’, focuste zich de laatste jaren op het theater en haar dochter, maar sinds kort is ze weer te zien op televisie. Elke maandagavond kruipt ze in ’13 Geboden’ in de rol van inspecteur Vicky. De hoofdrol is een nieuw begin voor Vinck, maar ze heeft haar verleden wel een tijdje met zich meegesleurd, laat ze weten aan Het Laatste Nieuws.

“Als het om een man gaat, kraait geen haan ernaar”

In ‘De Rodenburgs’ laat de actrice in enkele scènes al haar kleren achterwege en die beelden circuleren nog altijd op het internet. “Dat heb ik intussen losgelaten, maar destijds had ik het daar veel lastiger mee. Het choqueerde me hoe preuts en ouderwets onze Vlaamse maatschappij was om zoveel aandacht te schenken aan iemand die wat minder kleren droeg. En het maakte me vooral kwaad dat er geen haan naar kraait als het om een man gaat”, aldus de dochter van actrice Hilde Van Mieghem.

Van Mieghem is ondertussen uitgegroeid tot één van de voorvechters van de #MeToo-beweging in Vlaanderen. Zo haalde ze onder andere hard uit naar Bart De Pauw. Marie Vinck, die nog met De Pauw samenwerkte aan ‘Loft’, heeft geen slechte herinneringen aan de periode. “Ik heb altijd heel goed en probleemloos samengewerkt met Bart. Van seksueel grensoverschrijdend gedrag is nooit sprake geweest. Ik heb dat in heel mijn carrière trouwens nog nooit meegemaakt.”

Het bericht Marie Vinck: “Het choqueerde me hoe ouderwets onze maatschappij is” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels