HomeNieuwsEntertainmentMakers van ‘The Simpsons’ schrappen belangrijk personage

Makers van ‘The Simpsons’ schrappen belangrijk personage

Na alle controverse rond het personage Apu, hebben de makers van ‘The Simpsons’ beslist om hem stilletjes uit te reeks te laten verdwijnen. De Indiase kruidenier zou te stereotiep zijn en om aan de kritiek te ontsnappen, is de enige optie de serie verder te zetten zonder ‘Apu’.

Producer Adi Shankar heeft aan film- en tv-website IndieWire bevestigd dat Apu niet meer in de animatiereeks te zien zal zijn. “Ze gaan Apu laten verdwijnen. Niet met een groots afscheid, maar geruisloos. Ze willen niemand voor de borst stoten.” De Indiase kruidenier speelt al sinds het begin van de reeks mee. Maar de laatste jaren werd de makers verweten dat hij te stereotiep werd afgebeeld en niet meer in deze tijdsgeest paste. “Het is puur racisme en niet grappig”, klinkt het online.

Inschattingsfout

De makers probeerden de kritiek te weerleggen met een scène waarin Marge een gesprek aangaat met Lisa. “Iets wat jarenlang beschouwd werd als onschuldig, wordt nu bestempeld als politiek incorrect”, klonk het over Apu. Dat bleek uiteindelijk een inschattingsfout te zijn, waardoor de kritiek alleen nog maar meer aanzwengelde. Om boze kijkers nu toch te kalmeren, is dus besloten dat Apu definitief uit de serie verdwijnt.

Het bericht Makers van ‘The Simpsons’ schrappen belangrijk personage verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels