HomeNieuwsEntertainmentMaker van ‘One Tree Hill’ ook beschuldigd van wangedrag

Maker van ‘One Tree Hill’ ook beschuldigd van wangedrag

In Hollywood is nog iemand beschuldigd van seksuele intimidatie: Mark Schwahn, de bedenker van de populaire dramaserie ‘One Tree Hill’. In een open brief schrijven vrouwelijke cast- en crewleden dat velen psychologisch en fysiek werden gemanipuleerd.

De brief is een reactie op een reeks tweets van Audrey Wauchope, scenariste van ‘One Tree Hill’. Zij schreef dat ze tijdens haar werk werd lastiggevallen door Schwahn. Hij zou onder meer ongepaste opmerkingen gemaakt hebben en haar betast hebben.

Dat nieuws wordt nu bevestigd door 18 vrouwen, die hun steun betuigen in de open brief. Ook hoofdrolspelers Hilarie Burton (‘Peyton’), Sophia Bush (‘Brooke’) en Bethany Joy Lenz (‘Haley’) hebben de tekst ondertekend. “Velen onder ons zijn psychologisch en emotioneel gemanipuleerd”, zo staat er te lezen. “Meerdere mensen zijn nog steeds in behandeling voor een posttraumatische stressstoornis.”

A post shared by Sophia Bush (@sophiabush) on

Angst voor jobs

Destijds durfde niemand naar buiten te komen met het nieuws. “We kregen te horen dat hierover praten zou betekenen dat de serie werd gecanceld. Hierdoor zouden honderden hardwerkende mensen hun job verliezen. Dat is een enorme hoeveelheid druk om jonge meisjes mee op te zadelen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels