HomeNieuwsEntertainmentMaaike Neuville: “Toen mijn biologische klok begon te werken, was er niets...

Maaike Neuville: “Toen mijn biologische klok begon te werken, was er niets tegenin te brengen”

Momenteel loopt op VIER de nieuwe dramaserie ‘De Dag’. Een van de gegijzelde klanten is actrice Maaike Neuville, die na zes jaar nog eens te zien is op het kleine scherm. “Ik heb de serie in twee dagen uitgekeken. Ik kon gewoon niet stoppen”, klinkt het.

Enkele jaren geleden was Maaike Neuville alomtegenwoordig op televisie. ‘Van vlees en bloed’, ‘Katarakt’, ‘De Rodenburgs’, om maar enkele Vlaamse series op te noemen. De 35-jarige actrice en regisseuse verdween de afgelopen zes jaar even op de achtergrond, maar is nu weer te bewonderen in de spannende serie ‘De Dag’ van bedenkers Jonas Geirnaert en zijn verloofde Julie Mahieu.

Als actrice veranderd

In Flair vertelt Maaike dat ze erg blij is dat ze gewacht heeft op het juiste moment om haar comeback op televisie te maken. “Soms zijn acteurs heel populair en soms gaat dat ineens weg. Ik vermoed dat ik in die tweede golf zat. Langs de andere kant waren er mogelijkheden die ik heb afgehouden omdat ik wel iets wilde doen waar ik écht mijn tanden in kon zetten. Ik wilde dat het klopte. Daarom heeft het even geduurd voor ik weer iets heb gedaan.”

“Maar ik ben dankbaar dat het zo is gelopen, want daardoor heb ik voor iets anders kunnen kiezen, namelijk een master regie aan de filmschool. Dat was iets wat ik allang wilde doen. Bovendien verander je als mens en als speler ook, zeker tussen die leeftijd die ik toen had en nu. Dankzij die pauze kan ik met ‘De Dag’ terugkomen als iemand anders en tonen hoe wendbaar ik ben als actrice”, klinkt het.

Bingewatchen

Maaike is enorm enthousiast over het resultaat van ‘De Dag’, in die mate zelf dat ze de serie in een keer heeft gebingewatcht. “Ze zit supergoed in elkaar. Er is over alles keihard nagedacht, niets zit er zomaar in. Zelfs ík, als actrice in de serie, dacht tijdens het kijken soms: waarom doet hij of zij dat?, om in de volgende aflevering de puzzelstukjes perfect in elkaar te zien vallen. Mijn vriend en ik hebben alle twaalf afleveringen in twee dagen uitgekeken. We konden gewoon niet stoppen”, lacht ze.

Biologische klok

De blonde actrice is moeder van een driejarig dochtertje. Toch twijfelde Maaike in eerste instantie om aan kinderen te beginnen, om haar acteercarrière niet in gevaar te brengen. Tot de natuur haar werk deed. “In de jaren ervoor was ik er zeker mee bezig. Ik vroeg me af of het wel het juiste moment was. Maar ik denk dat veel vrouwen zullen herkennen dat als het moment er is en je biologische klok ‘Nu!’ zegt, er niet veel tegenin te brengen is. Het is dan ook geen rationele, maar een instinctieve, natuurlijke, biologische keuze geweest. Het moest ‘nu’. (lacht) En het cliché blijkt waar: het is écht het beste wat me is overkomen”, vertelt ze.

Het bericht Maaike Neuville: “Toen mijn biologische klok begon te werken, was er niets tegenin te brengen” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels