HomeNieuwsEntertainmentLucas Alloing doet mee aan proef Expeditie Robinson: “Niet winnen is geen...

Lucas Alloing doet mee aan proef Expeditie Robinson: “Niet winnen is geen optie”

Morgen zit kijkend Vlaanderen aan het scherm gekluisterd voor het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson, maar vandaag krijg je alvast een voorsmaakje. Tien mannen en vrouwen kruipen op een stelling aan het MAS in Antwerpen en proberen zo lang mogelijk rechtop te staan tijdens ‘Expeditie Robinson: De Ultieme Countdown’. Wat er te winnen valt? Een reis voor twee naar de Filipijnen.

De proef is allesbehalve kinderspel. De kandidaten krijgen te maken met de genadeloze elementen van de natuur: vuur, water, zand en hevige wind. De ultieme survivor zal meer dan 24 uur moeten rechtstaan. Het is de eerste keer dat een proef van dit kaliber plaatsvindt in ons land. Jij kan alles volgen via de livestream op vier.be en stemmen op je favoriete kandidaat.

Metro mocht één kandidaat selecteren en stuurt de atletische Lucas Alloing. Lucas (29) uit Kortenberg is gebeten door avontuur. Na zijn opleiding Lichamelijke Opvoeding trok hij naar Australië om er met een zelf omgebouwd busje rond te reizen. Daar botste hij op zijn achterneef, een duikinstructeur. Die leerde Lucas de kneepjes van het vak. Na Australië was onze Metrokandidaat allesbehalve reismoe en trok hij als duikinstructeur naar onder andere Thailand, Mexico en Indonesië. Na ongeveer de halve wereld gezien te hebben, vestigt Lucas zich (voorlopig) weer in België, waar hij allochtone jongeren begeleidt.

Waarom heb jij je ingeschreven voor ‘Expeditie Robinson: De Ultieme Countdown’?

“’Robinson Crusoe’ is het eerste boek dat ik ooit gelezen heb en het bezorgt me nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk. Sindsdien is het mijn droom om op een onbewoond eiland te overleven. Van ‘Expeditie Robinson’ heb ik dan ook niets gemist. Omdat ik de laatste jaren aan het rondreizen was, heb ik nooit kunnen deelnemen, dus toen ik hoorde over deze proef heb ik mijn kans gegrepen!”

Hoe heb je je voorbereid?

“Ik ga vaak naar de fitness en voor ‘Expeditie Robinson: De Ultieme Countdown’ heb ik mijn trainingsschema aangepast. Zo heb ik vooral mijn been- en buikspieren getraind en evenwichtsoefeningen gedaan om zo lang mogelijk op die stelling te kunnen blijven rechtstaan. Ook mentaal ben ik er helemaal klaar voor. Als ik iets wil, ga ik tot het uiterste. Niet winnen is geen optie.”

Welk natuurelement is de grootste uitdaging voor jou?

“Ik heb begrepen dat we blootgesteld zullen worden aan hevige wind. Ik weet niet of mijn evenwichtsoefeningen daartegen opgewassen zijn.”

Wat is je geheime wapen?

“Ik ben gewend aan extreme omstandigheden. Op de Filipijnen heb ik een paar maanden in de jungle gewoond zonder elektriciteit. Mij krijgen ze dus niet klein!”

Janne Vandevelde

Supporter voor Lucas via de livestream op vier.be en volg hem op Instagram @lucasalloing

Het bericht Lucas Alloing doet mee aan proef Expeditie Robinson: “Niet winnen is geen optie” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels