Vind ons op

Zita

Linde Merckpoel openhartig over zwangerschap: “Het is hartverscheurend” (video)

Entertainment

Linde Merckpoel openhartig over zwangerschap: “Het is hartverscheurend” (video)

Linde Merckpoel is zeven maanden zwanger van haar eerste kindje, maar door de coronamaatregelen kan ze haar ouders amper zien. “Dat is hartverscheurend, maar het zal nu wel even gewoon zo moeten”, vertelde ze in ‘Vandaag’.

De ouders van Linde wonen in Frankrijk, wat een bezoek moeilijk maakt omdat ze telkens een week in quarantaine moeten. De 36-jarige voormalige Studio Brussel-presentatrice vindt dat erg jammer, temeer omdat het haar eerste zwangerschap is, maar beseft dat het momenteel niet anders kan. “Ik heb met mijn lief echt een vergadering gehouden om de regels te bekijken. Het is hartverscheurend. Mijn ouders wonen in Frankrijk, maar zijn nu in België. Ze zijn een week in quarantaine geweest, speciaal om ons te zien. Ik heb ze vanmorgen moeten bellen om te zeggen dat we elkaar deze week niet meer kunnen zien. Ze hebben mij twee keer gezien tijdens mijn volledige zwangerschap en de volgende keer zal zijn wanneer ik mijn kindje heb. Hopelijk, als ze terug mogen komen. Dat is hartverscheurend, maar het zal nu wel even gewoon zo moeten”, klonk het.

Geen roze wolk

Twee maanden geleden gaf Linde toe dat ze een tijdje niet op een roze wolk zat tijdens haar zwangerschap. “Ja, de baby is gepland en uiteraard verlangen Jef en ik naar dat kindje, maar op dit moment overheerst het gevoel dat ik vooral veel moet afstaan. ‘Je krijgt er veel voor terug’, verzekert iedereen, maar ik kan me daar nog niets bij voorstellen. Het klinkt erg, maar ik ben echt in de rouw geweest over wat ik mogelijk allemaal zal moeten opgeven. Ik voel me vooral een drager, eigenlijk. Een recipiënt. Als ik in de spiegel kijk, herken ik mezelf niet”, vertelde ze toen in De Standaard.

Het bericht Linde Merckpoel openhartig over zwangerschap: “Het is hartverscheurend” (video) verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top