HomeNieuwsEntertainmentLeonardo DiCaprio steunt Belgische klimaatspijbelaars

Leonardo DiCaprio steunt Belgische klimaatspijbelaars

De Belgische jongeren die al enkele weken op donderdag hun lessen links laten liggen om een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen, krijgen steun uit onverwachte hoek. Hollywoodsuperster Leonardo DiCaprio heeft hen in een bericht op Instagram een hart onder de riem gestoken.

Iemand met bijna 29 miljoen volgers op Twitter die zich achter je actie schaart, qua promotie kan dat tellen. De klimaatjongeren zullen dan ook heel blij geweest zijn met het bericht van Leonardo DiCaprio. De Amerikaanse acteur plaatste op Instagram foto’s van de recentste betoging in Brussel. Daarbij schreef hij dat 30.000 jongeren door Brussel marcheerden en dat ook in Luik en Leuven studenten op straat kwamen. De ster uit onder andere ‘Titanic’ verwees ook naar de open brief van wetenschappers die zeggen dat de jongeren “volledig gelijk” hebben.

Passie voor milieu

Het is niet de eerste keer dat DiCaprio zich activistisch opstelt. Met de Leonardo DiCaprio Foundation zet hij al sinds 1998 in voor het milieu en de strijd tegen de klimaatverandering. Zo geeft hij vaak speeches over het thema en maakte hij ook een documentaire ‘Before the Flood’. De acteur laat zijn stem ook horen als het gaat over de bescherming van de autochtone bevolking in Zuid-Amerika.

Het bericht Leonardo DiCaprio steunt Belgische klimaatspijbelaars verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels