Vind ons op

Zita

Koen Wauters openhartig over zijn vroegere relatie met Valerie De Booser

Entertainment

Koen Wauters openhartig over zijn vroegere relatie met Valerie De Booser

Koen Wauters blikt in een interview terug op zijn huwelijk met Valerie De Booser. Hij is overigens sindsdien nog steeds vrijgezel en dat bevalt hem prima. «Ik verveel me geen seconde», klinkt het.

Begin 2020 maakten Valerie De Booser (41) en Koen Wauters (54) bekend dat ze, na een huwelijk van 16 jaar, uit elkaar gingen. Valerie had relatief snel een nieuwe vriend, maar Koen bleef al die tijd single. «Dat bevalt me heel goed. Je kunt altijd je zin doen omdat je met niemand rekening moet houden. Makkelijk! En oké, ik ben wel alleen, maar ik voel me totaal niet eenzaam. Nooit zelfs. Ik heb twee kinderen, drie honden en een heleboel bezigheden en interesses. Ik verveel me geen seconde. Eigenlijk ben ik best wel een happy guy», vertelt hij in Story.

Niet op zoek

Het mag dan ook niet verrassen dat hij niet actief op zoek is naar een nieuwe liefde. «Ik word echt niet meer bedolven onder de vrouwelijke aandacht. Misschien omdat in principe niemand mijn telefoonnummer of adres heeft. En de privéberichten die ik via Instagram krijg, lees ik niet. Ik ben niet op zoek of aan het daten. Ik laat gewoon alles op me afkomen en dan zien we wel. Je moet ook niet in een relatie stappen om jezelf beter te voelen. Jezelf goed doen voelen, dat moet je doen voor je eraan begint», klinkt het.

Gevochten tot het einde

Ook al is hun huwelijk een afgesloten hoofdstuk, toch weet Koen dat hij en Valerie er alles aan gedaan hebben om het te laten werken. «Wat mijn ex-vrouw Valerie en ik al die jaren beleefd hebben, was zeker ook ware liefde. We kunnen niet doen alsof het allemaal slecht was, dan zouden we al die goede momenten verloochenen. Weet je, we wilden niets liever dan voor altijd bij mekaar blijven. Dat was het plan. Daar hebben we ook tot op het einde voor gevochten. Alleen moesten we ook eerlijk zijn met onszelf, en dus toegeven dat we door de jaren heen uit mekaar gegroeid waren», legt hij uit.

Allebei gelukkig

Ruzie is er nadien dan ook niet echt geweest tussen hen, en ze komen nog steeds goed overeen met elkaar. «Door de kinderen zullen we altijd verbonden blijven en die communicatie verloopt heel goed. Je moet niet met getrokken wapens tegenover mekaar staan. In het begin was dat wel niet altijd even gemakkelijk, maar ondertussen zijn we twee jaar verder en allebei heel gelukkig met hoe ons leven nu verloopt», besluit hij.

Koen Wauters en Valerie De Booser toen ze nog een koppel vormden:

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/koen-wauters-openhartig-over-zijn-vroegere-relatie-met-valerie-de-booser

Meer in Entertainment

To Top