HomeNieuwsEntertainmentKim Kardashian zet zich opnieuw in voor gevangene

Kim Kardashian zet zich opnieuw in voor gevangene

De Amerikaanse realityster Kim Kardashian wil de onschuld van een ter dood veroordeelde bewijzen. Ze heeft getweet over de schrijnende situatie van Kevin Cooper. Hij is veroordeeld tot de doodstraf, maar onschuldig volgens Kardashian.

“Kunt u alstublieft het DNA van Kevin Cooper testen?” tweet Kardashian naar Edmund Brown, de gouverneur van Californië. Ze pleit voor zijn vrijlating nadat The New York Times een podcast uitbracht waarin wordt beweerd dat Cooper misschien onschuldig is.

Geknoeid met DNA

De 59-jarige Kevin Cooper werd veroordeeld voor het plegen van vier moorden. Ondanks zijn veroordeling is hij altijd blijven volhouden dat hij onschuldig is. Volgens sommige advocaten van Cooper werd er geknoeid met DNA-bewijsmateriaal om hem te framen. Zo werd zijn DNA op een T-shirt gevonden dat hij naar eigen zeggen nooit heeft gedragen. Ook sprak een getuige van “drie of vier blanke mannen”, terwijl Cooper een donkere huidskleur heeft.

Het is niet de eerste keer dat Kim Kardashian zich inzet voor gevangenen. Ze pleitte onlangs voor de vrijlating van Alice Johnson. De 63-jarige vrouw was veroordeeld tot levenslang voor een drugsdelict. Dankzij de hulp van de realityster werd ze afgelopen maand vrijgelaten.

Het bericht Kim Kardashian zet zich opnieuw in voor gevangene verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels