HomeNieuwsEntertainmentKendrick Lamar wint als eerste rapper ooit Pulitzerprijs muziek

Kendrick Lamar wint als eerste rapper ooit Pulitzerprijs muziek

Kendrick Lamar heeft als rapper een Pulitzerprijs gewonnen. Hij is de eerste niet-klassieke of jazzmuzikant die de prijs wegkaapt. 

Hiphop-artiest Kendrick Lamar heeft voor zijn album ‘Damn’ de Pulitzerprijs muziek gekregen. Het is voor het eerst in 100 jaar dat de muziekprijs wordt uitgereikt aan een artiest die geen jazz of klassieke muziek maakt. Lamar werd door de jury geroemd om zijn “diepe teksten en mix van onder meer hiphop, soul, funk en poëzie”. Op 14 april 2017 bracht hij ‘Damn’ uit.

In de categorie ‘openbare dienst’, de meest prestigieuze, ging de prijs naar de krant ‘The New York Times’ en het tijdschrift ‘The New Yorker’. Zij kregen samen een Pulitzerprijs voor hun berichtgeving over Harvey Weinstein. Ze waren de twee eerste media die met verhalen over de filmbaas naar buiten kwamen.

Het onderzoek van ‘The Washington Post’ naar de Republikeinse senaat kandidaat Roy Moore werd ook bekroond. Journalisten van de krant ontdekten dat de Republikein verschillende vrouwen had betast. De jongste was amper 14.

De prijs voor beste nationale reportage gaat naar ‘The New York Times’ en ‘The Washington Post’. Die ontvingen ze voor artikelen over de Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen in 2016.

New York

De prijs voor voor journalistiek, literatuur, theater en muziek werden overhandigd tijdens een ceremonie op de universiteit van Colombia in New York. De Pulitzerprijzen worden al sinds 1917 uitgereikt. De Amerikaanse krantenmagnaat Joseph Pulitzer bedacht de uitreiking.

Het bericht Kendrick Lamar wint als eerste rapper ooit Pulitzerprijs muziek verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels