HomeNieuwsEntertainmentKaye Styles vliegt gevangenis in na 59ste veroordeling

Kaye Styles vliegt gevangenis in na 59ste veroordeling

Kaye Styles vliegt tien maanden achter de tralies en moet 8.000 euro boete betalen. De rapper kreeg die straf van de rechter opgelegd nadat hij voor de 59ste keer veroordeeld werd, vaak voor verkeersovertredingen. “Had ik die boetes maar betaald”, vertelde hij aan zijn medegevangenen.

‘Prison break anthem / Just what you need’. Kaye Styles had waarschijnlijk nooit vermoed dat de tekst van zijn nummer ‘Prison Break Anthem’ ooit zo concreet op zichzelf toepasbaar zou zijn. De rapper werd door de Brugse politierechter in april veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden en een boete van 8.000 euro. Styles, in het echte leven Kwasi Gyasi, werd bestraft omdat hij in 2017 een levenslang rijverbod had genegeerd. Het was al de 59ste keer dat hij voor de rechter moest verschijnen.

Uitzondering door vele veroordelingen

Styles was verrast dat de uitspraak ook effectief leidde tot tijd achter de tralies, want vaak worden korte verblijven in de gevangenis niet uitgevoerd, maar voor mensen met veel op hun kerfstok kan een uitzondering worden gemaakt. De meeste van zijn veroordelingen verzamelde de rapper door verkeersovertredingen en rijden zonder rijbewijs. Hij werd ook al eens veroordeeld voor het verkopen van gestolen gsm’s. “Had ik mijn boetes maar betaald”, verklaarde Kaye volgens Dag Allemaal al aan zijn medegedetineerden.

Kaye Styles brak vijftien jaar geleden door in ons land met het nummer ‘Gimme the mic’. Zijn grootste succes volgde in 2006 toen hij met ‘Prison Break Anthem’ de Belgische soundtrack voor de gelijknamige serie mocht maken. Even leek de carrière van de rapper in een versnelling te komen – hij verzorgde onder andere het voorprogramma van Christiana Aguilera – maar de laatste jaren komt hij vooral in het nieuws met zijn passages in de rechtzaal.

Het bericht Kaye Styles vliegt gevangenis in na 59ste veroordeling verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels