HomeNieuwsEntertainmentKatja Retsin: “In Brussel elke dag lastiggevallen op straat”

Katja Retsin: “In Brussel elke dag lastiggevallen op straat”

De moord op Julie Van Espen heeft de gemoederen bij heel wat mensen in beweging gebracht. Ook presentatrice Katja Retsin was enorm aangedaan door het drama, en al zeker omdat ze zelf twee dochters heeft.

Katja Retsin vertelt in TV Familie hoe de moord op de 23-jarige Julie Van Espen in haar hoofd blijft rondspoken. De 47-jarige TV Oost-presentatrice is als mama sowieso al bezorgd om haar dochters, en herinnert zich dat ze zelf destijds als studente dagelijks lastiggevallen werd. “Ik denk non-stop aan Julie Van Espen. Ook mijn dochters Manou en Mila van 14 en 10 jaar zijn onder de indruk. Als mama wás ik al bezorgd. Je wilt je kinderen beschermen. Leren loslaten is zo moeilijk. Zeker als mama van dochters – dat hoor ik van veel ouders – ben je bang voor een seksueel misdrijf. Dat heeft ook met mijn ervaringen te maken. Als tiener was ik heel zorgeloos, tot ik in Brussel ging studeren. Elke dag werd ik op straat lastiggevallen. Dan begin je je anders te gedragen, oogcontact te vermijden en zo. Terwijl dat helemaal niet zou mogen. Op dat vlak is er nog veel werk aan de winkel”, klinkt het.

Dader meermaals tegengekomen

Ook Lesley-Ann Poppe reageert in TV Familie op de tragedie. Het 40-jarige model kwam dader Steve Bakelmans meermaals tegen in Antwerpen en begrijpt niet hoe hij nog vrij rondliep. “De dader van die afgrijselijke moord is een paar keer mijn pad gekruist, toen hij aan het station aan het bedelen was. Hij was louche en je zag dat hij aan de drugs zat. Ik vind het ongelooflijk maf dat iemand die in 2017 veroordeeld is voor verkrachting in 2019 wéér iemand kan verkrachten én nog vermoorden ook. Zijn eigen familie had hier al voor gewaarschuwd! Dit is wraakroepend, die moord had vermeden kunnen worden”.

“Ik woon ook in Antwerpen. En als je ziet wat er allemaal rondzwerft… Ik loop ’s avonds niet meer alleen op straat. Ik voel me vaak onveilig. Maar ja, de straffen zijn dan ook niet zwaar, hé. Die daders denken: als ik iemand verkracht en ik word gepakt, ben ik toch in geen tijd weer vrij. En het ergste van al: sommigen zeggen dat Julie daar maar niet had moeten zijn. Komaan, zeg! Die vent had dat gewoon niet moeten doen. Hij is de enige schuldige in dit vreselijke verhaal”, vertelt ze.

Het bericht Katja Retsin: “In Brussel elke dag lastiggevallen op straat” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels