HomeNieuwsEntertainmentKanye West wordt door eigen stichting aan de deur gezet

Kanye West wordt door eigen stichting aan de deur gezet

De liefdadigheidsinstelling van Kanye West, Donda’s House, verbreekt haar band met de rapper. De stichting, die naar zijn moeder vernoemd is, wil zelfs haar naam veranderen. Dat gebeurt naar aanleding van een Twitter-gevecht. 

De stichting voor kansarme jongeren werd in 2011 opgericht door West en collega-rapper Rhymefest. Ze is genoemd naar de moeder van Kanye die in 2007 op 58-jarige leeftijd overleed, Donda Williams.

Aanleiding

Op het nieuwste album van Pusha T, waarvan West producent is, wordt beweerd dat Drake zijn eigen teksten niet schrijft. De Canadees reageerde met een foto van een factuur van 100.000 dollar (86.112 euro), geadresseerd aan Kanye’s platenmaatschappij, onder het mom van “promotionele hulp en het reanimeren van een carrière”. Rhymefest vroeg daarop aan Drake om de opbrengst naar Donda’s House te sturen, aangezien West de stichting heeft laten zitten.

Missie

Kim Kardashian slingerde dan weer een aantal verwijten naar het hoofd van Rhymefest. Ze beschuldigde hem er onder andere van de naam van Kanye’s moeder te gebruiken om hem in een slecht daglicht te plaatsen. “Je mag erop rekenen dat ik er mijn missie van zal maken om Donda’s House van je af te pakken en het door mijn kinderen te laten runnen zoals het hoort!”, aldus de realityster.

Het bericht Kanye West wordt door eigen stichting aan de deur gezet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels