Vind ons op

Zita

Kaat verdwijnt uit ‘Thuis’ en haar fans zijn radeloos: “Ik kan wel janken van ellende”

Entertainment

Kaat verdwijnt uit ‘Thuis’ en haar fans zijn radeloos: “Ik kan wel janken van ellende”

Kaat uit ‘Thuis’ is binnenkort niet meer. Het personage verdwijnt definitief uit de populaire soap en dat kunnen de fans maar moeilijk aanvaarden. Op Twitter en Instagram delen ze hun verdriet en bewondering voor Leen Dendievel, die het personage 3 jaar vorm gaf.

Leen Dendievel kondigde het nieuws zelf aan op Instagram. In haar post vertelt ze hoe vereerd ze was om zo’n invloedrijk figuur te mogen spelen, maar “ze had een doel en dat heeft ze bereikt.” “Nu is het tijd om andere personages te leren kennen”, klinkt het. Ze sluit af met een boodschap aan Franky, die in de reeks de transitie van man naar de vrouw Kaat aangaat. “Dank u Franky, dat ik van u een gelukkige vrouw mocht maken.”

 

View this post on Instagram

 

Ik ben zeer vereerd en @eenbe ontzettend dankbaar dat ik zo’n invloedrijk personage als Kaat heb mogen spelen. Kaat zal altijd één van mijn meest dierbare personages blijven. Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, verder weg nog dan bij de mensen thuis. En dat stemt me gelukkig. Alleen is het nu tijd om andere personages vorm te geven. Ik kijk dan ook uit naar toekomstige uitdagingen en neem de ruimte om andere kansen te zien. Ik ben drie jaar thuisgekomen in een warm nest en zal dat uiteraard missen. Als actrice ga ik op zoek naar personages die erin hakken. Kaat was er alvast één van! En ik ben heel benieuwd naar welke andere de toekomst zal brengen. In ieder geval, DANK U FRANKY DAT IK VAN U EEN GELUKKIGE VROUW MOCHT MAKEN!

A post shared by Leen Dendievel (@leendendievel) on

Tussen de vele reacties op het bericht staat ook een tekstje van Bo Van Spilbeeck, het VTM-nieuwsanker dat zelf een transitie van man naar vrouw doormaakte. “Allerliefste Leen, jij hebt als Kaat zoveel deuren geopend, zoveel paden geëffend, zoveel mensen doen nadenken over ‘anders zijn’. Ik ben je zo ontzettend dankbaar, en ook de scenaristen die van Franky jouw personage, Kaat, hebben durven bedenken toen dat nog helemaal niet evident was”, schrijft ze daarin neer.

“De leegloop is echt bezig”

Ook op Twitter regent het reacties op het nakende afscheid van Kaat. “Damn, alweer een topper die ‘Thuis’ verlaat” en “de leegloop van ‘Thuis’ is echt bezig”, laten verontruste fans weten. Er zijn ook mensen bij wie het vertrek leidt tot verdriet. “Leen Dendievel vertrekt uit ‘Thuis’: “Ik kan wel janken van ellende” en “Al mijn favoriete acteurs vertrekken uit Thuis. Eerst Jannes Coessens en nu Leen Dendievel”.

Het bericht Kaat verdwijnt uit ‘Thuis’ en haar fans zijn radeloos: “Ik kan wel janken van ellende” verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top