HomeNieuwsEntertainmentJitske Van de Veire: “Papa betrapte me op heterdaad met een meisje”

Jitske Van de Veire: “Papa betrapte me op heterdaad met een meisje”

De oudste dochter van Peter Van de Veire, Jitske, komt er openlijk voor uit dat ze lesbisch is. Als woordvoerder van ‘Wel Jong Niet Hetero’ brengt ze holebi’s dichter bij elkaar. Toch was het ook voor haar niet makkelijk om te beseffen dat ze op vrouwen valt.

Jitske Van de Veire werd op haar vijftiende voor het eerst verliefd op een meisje. De 25-jarige dochter van MNM-presentator Peter Van de Veire (47) hoefde het niet op te biechten aan haar ouders, want ze werd op heterdaad betrapt door haar vader. “Papa heeft het gezien vóór ik het hem heb verteld. Ik was op een fuif buiten aan het zoenen met een meisje. Plots werd ik verblind door de koplampen van een wagen die kwam opgereden en kreeg ik een sms van papa: ‘Ik ben er’. Op heterdaad betrapt, heet dat dan”, vertelt ze in Dag Allemaal.

Peter reageerde erg begripvol toen hij zag wat er zich voor zijn ogen afspeelde. “‘Euhm, dat was geen jongen, hé, Jitske?’, zei hij. Papa vond het echt onmiddellijk oké. Hij wilde dat ik mijn gevoel volgde. Ik heb het toen ook aan mijn mama verteld. Al bleek dat zij al lang doorhad dat het meisje op vakantie veel meer dan een gewoon vriendinnetje was geweest. Wij hebben daar thuis nooit discussies over gehad”, klinkt het.

Liefde van haar leven

Toch heeft de Oost-Vlaamse kapster het nog tot haar 21ste moeilijk gehad met haar geaardheid. Tot ze met behulp van een psycholoog de klik kon maken en ze haar grote liefde ontmoette. “Ik was 21 en doodongelukkig. Ik ben gaan uithuilen bij een psycholoog. Hij zei: ‘Beschrijf eens jouw eerste liefde.’ Ik vertelde hem over dat meisje op vakantie. Hij raadde me aan om daar toch nog eens goed over na te denken. Een dreun in mijn gezicht, ik werd opnieuw geconfronteerd met dat deel van mij dat ik zo hard probeerde te verstoppen. Waarop ik mijn Tinder heb veranderd en naar meisjes begon te kijken. De volgende dag heb ik mijn lief Marthe ontmoet.”

“Na onze eerste date viel er zo’n last van mijn schouders. We zijn nu bijna vier jaar dolgelukkig samen. Marthe studeert nog, ik heb lang schrik gehad dat ze te veel zou opgaan in het studentenleven en onze relatie op een zijspoor zou belanden, maar tot hiertoe loopt alles gesmeerd, ook al hebben we weinig tijd voor elkaar nu ik zelfstandige ben. Ze is echt de liefde van mijn leven, ik hou zo belachelijk veel van haar en wil heel graag op een dag met haar trouwen”, glundert ze.

“Blijf van elkaar, vuile potten”

Na al die jaren wordt het koppel in het openbaar nog steeds regelmatig scheef bekeken, al laten ze niet over zich heen lopen. “Als Marthe en ik elkaar in het openbaar kussen, voelen we de blikken wel branden, ja. Er riep ook een keer iemand: ‘Blijf van elkaar, vuile potten.’ Op zo’n moment word ik doodsbang. Mijn lief heeft de neiging om daar heel fel op te reageren, maar ik ben er zelf nog niet uit wat de beste manier is om daarmee om te gaan. Wat ik wel zeker weet, is dat ik hand in hand met mijn lief over straat blijf lopen”, klinkt het.

View this post on Instagram

International day of lesbian visibility Gisteren mochten we bij @vangilsengasten vertellen waarom zo’n dag nog nodig is. Zolang we uit die “kast” moeten komen is dat nodig. Zolang we geseksualiseerd worden door porno is dat nodig Zolang de uitspraak: twee vrouwen samen zijn geil, maar twee mannen moet ik niet van weten, is dat nodig Zolang we zelf moeten aankondigen dat het toch iemand van hetzelfde geslacht zal zijn, is dat nodig. Zolang we bang moeten zijn om elkaar een kus te geven in het openbaar, is dat nodig. En nog zoveel meer redenen. Daarom. Voor de liefde Voor ons Voor de zichtbaarheid Om ooit die kast weg te halen. Ps: Merci voor alle fijne reacties op de uitzending gisteren!  @louiskerckhof #internationaldayoflesbianvisibility

A post shared by De la Vière (@jitskevandeveire) on

Het bericht Jitske Van de Veire: “Papa betrapte me op heterdaad met een meisje” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels