HomeNieuwsEntertainmentJay-Z praat voor het eerst over zijn ontrouw

Jay-Z praat voor het eerst over zijn ontrouw

Jay-Z heeft voor het eerst publiekelijk toegegeven dat hij is vreemdgegaan. “Het moeilijkste is om op iemands gezicht pijn te zien die jij hebt veroorzaakt.”

“I got 99 problems but a bitch ain’t one”, verkondigde Jay-Z ooit. Die uitspraak lijkt ondertussen in het verre verleden te liggen, want op de bejubelde plaat ‘Lemonade’ van zijn wederhelft Beyoncé werd hij beschuldigd van ontrouw.

Een tijdje later kwam de rapper zelfs op de proppen met een nieuw album, dat als het ware een smeekbede was om hem te vergeven voor zijn overspel. In een interview met The New York Times geeft de 47-jarige Amerikaan voor het eerst zijn misstap toe.

Moeilijke jeugd

Volgens Jay-Z heeft alles te maken met zijn verleden. Hij is opgegroeid in een achterbuurt in Brooklyn en heeft best een moeilijke jeugd gehad. Hierdoor heeft hij de gewoonte ontwikkeld om afstand te nemen van emoties. “Als het moeilijk wordt, schakel je over in een overlevingsmodus. En wat gebeurt er dan? Dan sluit je al je emoties af, zelfs met vrouwen. Bij mij zit dat heel diep. En dan leidt dat tot allerlei andere dingen, zoals ontrouw”, zo laat de producer in zijn ziel kijken.

Jay-Z had het vooral moeilijk met het verdriet van Beyoncé. “Het moeilijkste is om op iemands gezicht pijn te zien die jij hebt veroorzaakt, en dan met jezelf moeten omgaan.”

Muziek als therapie

Dat de persoonlijke albums van het celebkoppel openhartig waren, is nogal een understatement. “Dat komt omdat we kunst als therapiesessies gebruiken”, legt hij uit. “Achteraf was het wel heel, heel oncomfortabel om naar elkaars liedjes te luisteren. We hebben er veel over gepraat, maar je moet door die pijn heen.” Jay-Z verklapt ook nog dat hij samen met de liefde van zijn leven een plaat gaat uitbrengen. Wanneer dat album uitkomt, is nog niet geweten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels