HomeNieuwsEntertainmentIconische muiltjes uit ‘The Wizard of Oz’ zijn weer terecht

Iconische muiltjes uit ‘The Wizard of Oz’ zijn weer terecht

De iconische glitterschoenen die actrice Judy Garland in ‘The Wizard of Oz’ droeg zijn na 13 jaar eindelijk weer terecht. De rode muiltjes werden in 2005 uit een museum gestolen. De FBI kon ze dankzij een undercoveroperatie opsporen. 

Een sluwe dief wist in 2005 de schoenen te ontvreemden uit het Judy Garland Museum in Grand Rapids. De dief glipte ’s nachts via een raam binnen en vernielde de vitrinekast met daarin de muiltjes. Door de slechte werking van het alarm en een gebrek aan vingerafdrukken werd de dader nooit gevonden.

Helderziende 

De zaak deed veel stof opwaaien, maar onderzoekers sloegen er maar niet in de schoenen terug te vinden. Ondanks de vele tips en zelfs hulp van helderzienden. Pas in 2017 was er een doorbraak in de zaak. Een tip leidde de FBI naar een spoor buiten Minnesota. Vandaag kondigde de politie dan ook met veel plezier aan dat ze dader en zijn buit hebben kunnen opsporen.

Kaskraker 

De muiltjes die ongeveer twee miljoen dollar waard zijn, maakten deel uit van de kaskraker ‘The Wizard of Oz’ uit 1939. Hoofdrolspeelster Judy Garland droeg tijdens de opnames vier verschillende paren. De drie anderen zijn in het bezit van een museum, een privé-verzamelaar en het Academy of Motion Picture Arts and Sciences. De rekwisieten hebben een ook belangrijke rol in de film. Garland belandt in het land van Oz nadat de boerderij waar ze woonde wordt getroffen door een tornado. Pas als ze drie keer haar hielen tegen elkaar tikt en het zinnetje ‘nergens beter dan thuis’ zegt, kan ze weer naar huis. De film was een groot succes en haalde meerdere Oscars binnen.

Met Garland zelf verging het na de opnames minder goed. Ze stierf 1969 aan een overdosis.

 

Het bericht Iconische muiltjes uit ‘The Wizard of Oz’ zijn weer terecht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels