HomeNieuwsEntertainmentHoe Kürt Rogiers bijna in ‘Thuis’ speelde

Hoe Kürt Rogiers bijna in ‘Thuis’ speelde

Gevierd acteur en presentator Kürt Rogiers is nu al enkele jaren te bewonderen in ‘Familie’, de dagelijke VTM-soap. Toch had het geen haar gescheeld of hij was te zien bij de concurrenten van ‘Thuis’. 

Sinds tweeënhalf jaar is Rogiers in ‘Familie’ te zien als de flamboyante zakenman Lars De Wulf. Voordien was hij lange tijd aan de slag als DJ bij Qmusic, een radiozender van Medialaan. Toen drie jaar geleden zijn verhaal daar uitverteld was, werd Rogiers al gauw gecontacteerd door de VRT dat z’n kans schoon zag. “Ik kreeg te horen dat er een heel leuke nieuwe rol bij ‘Thuis’ voor mij was weggelegd. En eigenlijk had ik daar heel veel zin in. Ik kende de VRT niet, want ik was toen al achttien jaar gebonden aan Medialaan. Dus ik besloot om de stap dan maar te zetten”, vertelt de acteur in een interview aan Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothée Dauwe.

GSM ontlpofte

Voor hij aan de slag zou gaan bij ‘Thuis’, moest hij wel nog even aan Medialaan laten weten dat hij zou opstappen. Maar nadat zijn mail verstuurd was, ontplofte zijn gsm. “Ik kreeg de hele Medialaan – van directie tot producers – plots aan de lijn.”

Er werd Kürt gevraagd om nog een week te wachten en een week later kreeg hij telefoon van de makers van Familie met de vraag om langs te komen. Hij werd uitgenodigd in een zaal waarin onder meer Van Thillo en de hoofdschrijver van Familie aanwezig waren. “ Ik had wel een vermoeden maar ik wist niet wat er precies ging gebeuren. Het licht in de zaal ging uit en de producer duwde op een knop. Vervolgens verscheen op een groot scherm de naam ‘Lars De Wulf’, met daarbij een groot beeld van een silhouet die aan het uitkijken was over een skyline. En dan de kledij die hij draagt, de Tesla waarmee hij zich verplaatst, echt alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt, zelfs wat ze het eerstvolgende jaar met Lars van plan waren.”

An offer he couldn’t refuse

Kürt was zodanig onder de indruk dat de deal snel beklonken was. “Ik heb in de auto een héél lief mailtje gestuurd naar de makers van ‘Thuis’ met de dat melding ik een aanbod had gekregen dat ik niet kon weigeren. Dat was zo indrukwekkend hoe ze dat hebben aangepakt en ik heb er nog altijd geen spijt van.” De financiële kant van de zaak werd in het gesprek niet aangehaald.

 

Het bericht Hoe Kürt Rogiers bijna in ‘Thuis’ speelde verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels