HomeNieuwsEntertainmentHelmut Lotti: “Ik heb hem altijd verdedigd, maar nu voel ik me...

Helmut Lotti: “Ik heb hem altijd verdedigd, maar nu voel ik me bedrogen”

Vrijdag werd op Canvas ‘Leaving Neverland’ uitgezonden, een documentaire over het dubieuze privéleven van Michael Jackson. Helmut Lotti heeft zijn mening over de legendarische zanger drastisch bijgesteld.

De 49-jarige zanger is al jaar en dag fan van Michael Jackson. Hoewel de ‘King of Pop’ al jarenlang beschuldigd wordt van kindermisbruik, heeft Lotti zijn idool altijd verdedigd. Tot hij de documentaire ‘Leaving Neverland’ te zien kreeg. Daarin komen Jacksons vermeende slachtoffers Wade Robson en Dan Reed aan het woord, en hun getuigenissen hakten er zodanig op in dat heel wat mensen gechoqueerd achterbleven.

Naïef geweest

Voor Lotti was het een openbaring in mineur. “Het is ontluisterend. Ik heb tot gisteren geloofd in de onschuld van Michael Jackson, heb net als de ouders van die kinderen altijd gedacht dat hij ergens een kind was gebleven. Na een kwartier documentaire zag ik mijn naïviteit al in. Ik heb hem altijd verdedigd, maar vannacht ben ik slecht in slaap geraakt en vanochtend ben ik boos opgestaan. Omdat ik me ook bedrogen voel!”, klinkt het op Facebook.

Geen bewondering meer

De Gentse zanger geeft aan dat hij de slachtoffers op hun woord gelooft en dat hij nooit meer zal kunnen opkijken naar Michael Jackson. “Hij was gewoon een manipulatieve pedofiel. Deze twee jongens (die allebei uit loyaliteit en liefde – want als je zeven bent en starstruck, kan je idolatrie makkelijk met verliefdheid verwarren – gelogen hadden bij rechtszaken in het verleden) en hun gezinnen (moeders, zus, broer en beide echtgenotes kwamen uitgebreid aan het woord) spreken gewoon de waarheid. Daar wil ik mijn hand voor in het vuur steken! En als dat niet zo is verdienen ze allemaal een Oscar wegens beste acteerprestatie ooit!”

“Ik ga zijn muzikaal, choreografisch en vocaal genie niet afvallen omwille hiervan, en ik zie niet in waarom zijn muziek plots niet meer gedraaid zou mogen worden of plots speciale duiding verdient, maar ik kan hem niet meer met bewondering bekijken”, aldus Lotti.

Het bericht Helmut Lotti: “Ik heb hem altijd verdedigd, maar nu voel ik me bedrogen” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels