Vind ons op

Zita

HEBBEN. Tientallen jurken van Amy Winehouse staan te koop (foto’s)

Entertainment

HEBBEN. Tientallen jurken van Amy Winehouse staan te koop (foto’s)

Tientallen jurken van Amy Winehouse, waaronder de jurk die ze droeg tijdens haar laatste concert een maand voor haar dood in 2011, boeken, platen, tassen en andere voorwerpen van de Britse souldiva worden in november in Californië geveild. De opbrengst zal gaan naar kwetsbare jongeren met een verslaving.

Veilinghuis Julien’s Auctions stelt sinds maandag in New York ruim 800 kledingstukken en voorwerpen tentoon, die in totaal tussen 1 en 2 miljoen dollar zouden moeten opbrengen tijdens een veiling in Beverly Hills op 6 en 7 november.

AFP / T. A. Clary

«Het is erg moeilijk om een veiling te moeten organiseren met de ouders van een overleden kind», aldus Martin Nolan, directeur van Julien’s Auctions, over de collectie persoonlijke voorwerpen van de ‘Rehab’-zangeres die op 23 juli 2011 op 27-jarige leeftijd overleed, na overmatig alcoholgebruik.

AFP / T. A. Clary

De opbrengst zal gaan naar de Amy Winehouse Foundation, die kwetsbare jongeren met een verslavingsproblematiek ondersteunt. De soulzangeres was altijd open over haar worsteling met haar alcohol- en drugsverslaving. Een maand voor haar dood trad ze nog op, zichtbaar onder invloed, in een kort groen-zwart jurkje (derde jurk van links op de foto). Die jurk staat nu te koop en er wordt geschat dat ze verkocht zal worden voor 15.000 à 20.000 dollar.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/hebben-tientallen-jurken-van-amy-winehouse-staan-te-koop-fotos

Meer in Entertainment

To Top