HomeNieuwsEntertainmentHarry en Meghan onder vuur wegens “hypocriet gedrag”

Harry en Meghan onder vuur wegens “hypocriet gedrag”

Het Britse prinsenkoppel Harry en Meghan hebben heel wat kritiek over zich heen gekregen nadat ze met een privévliegtuig naar Ibiza vlogen. Ze roepen immers al een tijdje publiekelijk op om milieubewust om te gaan, al gaven ze in dit geval niet het goede voorbeeld.

Vorige week trokken Harry en Meghan met hun zoontje Archie op vakantie naar Ibiza. Ze namen een privévliegtuig om aan de aandacht van de media te ontsnappen. Het nieuws lekte alsnog in de Spaanse media en dat heeft kwaad bloed gezet bij de Britten.

Hypocriet

Op sociale media vinden heel wat mensen het hypocriet dat ze een privévliegtuig gebruikten, maar tegelijkertijd iedereen aansporen om ecologisch verantwoord om te gaan. Onlangs waarschuwde ’eco-strijder’ Harry nog voor de “angstaanjagende” effecten van klimaatverandering. “Met bijna 7,7 miljard mensen die deze aarde bewonen, maakt elke keuze, elke voetafdruk en elke actie een verschil”, liet hij optekenen.

Koolstofvoetafdruk

Een privévliegtuig heeft echter een veel grotere koolstofvoetafdruk dan een gewone vlucht. “De jet creëerde zeven keer meer CO2 per persoon dan een van de negen dagelijkse lijnvluchten van Londen naar het Spaanse vakantie-eiland”, berekende The Sun.

Ook Aaron Kiely, campagnevoerder van ‘Friends of the Earth’, spaarde zijn kritiek niet voor Harry. “De hertog van Sussex spreekt prachtige en ontroerende woorden over het milieu en vliegt vervolgens op vakantie naar een Europese bestemming in een privéjet. Hij had een trein en daarna een boot kunnen nemen. Dit zou de perfecte gelegenheid zijn geweest om een milieuvoorbeeld te stellen”, klinkt het in The Sun.

Het bericht Harry en Meghan onder vuur wegens “hypocriet gedrag” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels