HomeNieuwsEntertainmentHans Van Themsche praat voor het eerst in docu: «Wat zeg je...

Hans Van Themsche praat voor het eerst in docu: «Wat zeg je tegen de moeder van wie je het kind hebt afgenomen»

Hans Van Themsche (35) praat in een driedelige documentaire over de moorden die hij als 18-jarige in 2006 pleegde in Antwerpen. Dat maakt Play4 bekend. «Wat moet je zeggen tegen een moeder van wie je het kind hebt afgenomen», klinkt het.

Van Themsche verblijft al jaren in de gevangenis van Oudenaarde. Hij wil niet herkenbaar in beeld komen, maar het is wel duidelijk dat hij lang haar en een lange baard heeft. Dat staat in schril contrast met de dag van de moorden, toen hij zichzelf kaal had geschoren en met leren jas en legerbottines een raid uitvoerde in de Antwerpse binnenstad. Op zijn assisenproces gaf hij toe dat hij op zoek was naar allochtonen, om ze neer te schieten. Hij kreeg levenslang voor de moord op de Malinese oppas Oulematou Niangadou en de tweejarige peuter Luna Drowart, en moordpoging op een Turkse vrouw.

Spijt

In de documentaire zegt Van Themsche dat hij veel spijt heeft: hij noemt zijn daden ook «vreselijk». Hij wordt geïnterviewd door oud-onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe, die het onderzoek voerde. Ook wordt hij geconfronteerd met Laurence Van Bree, de moeder van Luna.

Volgens de documentairemaakster Aimée Van Mensel is het zeer moeilijk om Van Themsche te begrijpen. «Maar hij heeft de hele voorgeschiedenis proberen schetsen. Hij had veel psychische problemen, en kampte ook met een autismespectrumstoornis.»

De docu is vanaf 4 januari te zien op Streamz, en later op Play4 en GoPlay.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/showbizz/hans-van-themsche-praat-voor-het-eerst-docu-wat-zeg-je-tegen-de-moeder-van-wie-je-het-kind-hebt-afgenomen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels