HomeNieuwsEntertainmentHannelore Bedert doet emotionele oproep na overlijden van haar man: “Leer reanimeren”

Hannelore Bedert doet emotionele oproep na overlijden van haar man: “Leer reanimeren”

Zangeres Hannelore Bedert heeft na het onverwachte overlijden van haar man in februari een emotionele oproep gedaan op Facebook: “Volg een reanimatiecursus. Ik ben tegen een veelvoud aan regeltjes en wetten, maar dit zou simpelweg gewoon fucking verplicht moeten zijn.”

“Stijn stierf aan hartfalen”, schrijft Bedert. “Compleet onverwachts. Van de 1 op de andere dag was hij weg. Ik troost me soms – hoe klein de troost ook is – met het besef dat ik nog alles heb kunnen doen in een poging hem te redden. Het mocht niet baten, maar ik heb het wel kunnen proberen. Omdat ik wist hoe het moest.”

(Lees hieronder verder.)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit was de afspraak niet… Op 17 februari moesten we geheel onverwachts afscheid nemen van Stijn, steun en toeverlaat van Hannelore. De man die, samen met Tomas, kilometers door België en Nederland reed om fans van Hannelore bijeen te brengen, om Hannelore te tonen wat haar muziek voor andere mensen betekent. En om te tonen hoe graag hij haar zag. Het 33-project, met de daarbij horende EP ‘Vanaf nu doe ik alles wat ik wil’, was een unieke blijk van onvoorwaardelijke liefde en schoonheid. Stijn was een heerlijke chaotische punkrockheld, een vriend voor héél veel mensen, een gulle, warme man, en bovenal een fantastische vader. Het was een donderslag bij compleet heldere hemel. Oprechte dank voor wie kaartjes of berichten stuurde. Mogen we echter vragen om Hannelore en de kinderen even de tijd te geven op hun positieven te komen? Of op z’n minst niet aan te dringen om reactie te krijgen op eender welk schrijven. Dank daarvoor. En Stijn zou zeggen: Wil je Hannelore en co steunen? Haal haar CD’s of haar roman in huis. En hij zou het zeggen met een knipoog en met zijn alom gekende glimlach. Of kom volgende maandag naar Gentse Capitole, naar @radiooorwoud, waar Stijn en Hannelore al jaren samen hart en ziel in hebben gelegd. #merciStijn

Een bericht gedeeld door Hannelore Bedert (@hannelorebedert) op

Onwetendheid 

Veel vrienen en familie van Bedert hebben ondertussen een reanimatiecursus gevolgd na wat er met Stijn is gebeurd. “Te weinig mensen weten hoe ze moeten reageren in zo’n situatie. Uit onwetendheid, uit schrik iets verkeerd te doen, uit onkunde… terwijl elke seconde telt op zo’n moment. Heel veel mensen weten zelfs niet waarvoor een AED-toestel dient hoewel het op zoveel openbare plekken hangt.”

“In Nederland is er een uitgebreid netwerk en ziet men het belang in van reanimatiecursussen. Daar hebben ze godverdikke een burgerreanimatienetwerk. Waarom nemen we daar geen voorbeeld aan?”

Rode Kruis

De zangeres doet daarom via Facebook een warme oproep. “Voor ons kunnen jullie even niks doen, wel voor iedereen rondom jullie. Volg een reanimatiecursus bij bijvoorbeeld het Rode Kruis of bij Child Care Academy. Enkele uurtjes van je leven, maar je redt er ooit misschien iemand anders z’n leven mee. En installeer de app van het Rode Kruis, ook die helpt je door een reanimatie. Want ineens is het moment daar en je vergeeft het jezelf nooit als niet weet hoe te handelen.”

Bedert geeft aan dat ze tegen een veelvoud aan regeltjes en wetten is, maar sluit af met de woorden “dit zou simpelweg gewoon fucking verplicht moeten zijn. Voilà.”

Het bericht Hannelore Bedert doet emotionele oproep na overlijden van haar man: “Leer reanimeren” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels