HomeNieuwsEntertainmentGeoffrey Rush wint lasterzaak over vermeend grensoverschrijdend gedrag

Geoffrey Rush wint lasterzaak over vermeend grensoverschrijdend gedrag

Oscarwinnaar Geoffrey Rush heeft een zaak wegens smaad en eerroof tegen krant The Daily Telegraph gewonnen. Een Australische rechter kende de 67-jarige acteur een schadevergoeding van 539.000 euro toe. De boulevardkrant had Rush in een artikel beschuldigd van ongepast seksueel gedrag.

Volgens rechter Michael Wigney werd de reputatie van de acteur ernstige schade toegebracht. “Hij had onmiskenbaar een hoge en gevestigde reputatie, niet alleen in Australië maar wereldwijd”, luidde het. Later wordt ook nog een schadevergoeding bepaald voor het verlies aan inkomen.

Rupert Murdoch

The Daily Telegraph van krantenmagnaat Rupert Murdoch had in een artikel beweerd dat Rush zich ongepast had gedragen tegenover een jonge actrice tijdens een theaterproductie van ’King Lear’ in 2015 en 2016. De rechter sprak over “ongepast en ongerechtvaardigd” gedrag vanwege de krant. “Het was een roekeloos en onverantwoord stuk sensatiejournalistiek van de ergste soort”, sprak hij.

Rush werd bekend met zijn rol als pianist David Helfgott in de film “Shine” uit 1997. Hij won er de Oscar voor Beste Acteur voor. De acteur speelde ook mee in “The King’s Speech”, een prent die vier Oscars won, en de filmreeks “Pirates of the Caribbean”.

Na de uitspraak liet Rush, geflankeerd door zijn advocaten, optekenen dat er “in deze zaak geen winnaars zijn”.

Het bericht Geoffrey Rush wint lasterzaak over vermeend grensoverschrijdend gedrag verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels