HomeNieuwsEntertainmentGeldschieters Fyre Festival eisen stevige som terug van Kendall Jenner

Geldschieters Fyre Festival eisen stevige som terug van Kendall Jenner

De curator van het teloorgegane Fyre Festival heeft een rechtszaak aangespannen tegen Kendall Jenner, Emily Ratajkowski en Blink-182. Hij eist hun verloning terug omdat ze hun afspraken met de organisatie van het festival niet zijn nagekomen.

Het fiasco van Fyre Festival krijgt nog een staartje voor Kendall Jenner, Emily Ratajkowski en Blink-182. De twee topmodellen en de Amerikaanse rockband worden door de curator van het failliete festival voor de rechter gedaagd, meldt Variety. Jenner en Ratajkowksi maakte reclame voor het event en krijgen daarvoor omgerekend ongeveer 250.000 en 270.000 euro. Blink-182 zou een van de headliners van Fyre zijn en ontving daarvoor 450.000 euro. De curator wil hun verloning nu terugvorderen.

Stiekem komst geannuleerd

Volgens de curator maken die afspraken deel uit van het fraudeleuze gedrag van organisator Billy McFarland. Die liet uitschijnen dat de bezoekers van zijn festival op een droomplek terecht zouden komen, maar in realiteit waren het onderdak, de catering en de veiligheidsvoorzieningen niet aanwezig. MacFarland zit ondertussen een celstraf uit van zes jaar. Over de geflopte zijn ook verschillende documentaires gemaakt (zie onderaan).

Jenner en Ratajkowski posten op hun sociale media berichten over het festival en lieten uitschijnen dat ze zelf aanwezig zouden zijn. Maar toen de berichten over de rampzalige organisatie hen bereikten, annuleerden ze hun afreis. Alleen zeiden ze daar niks van tegen hun fans. Ze melden ook niet dat ze betaald werden voor de posts. Aangezien het festival uiteindelijk niet doorging, heeft Blink-182 er ook niet opgetreden, maar ze zijn wel betaald voor hun show.

Het bericht Geldschieters Fyre Festival eisen stevige som terug van Kendall Jenner verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels