HomeNieuwsEntertainmentGaat Netflix dan toch advertenties tonen? «Zeg nooit nooit»

Gaat Netflix dan toch advertenties tonen? «Zeg nooit nooit»

Streamingsplatform Netflix heeft op dit moment nog geen plannen om een abonnement aan te bieden met advertenties. Dat maakte Spencer Neumann, de financiële directeur van het bedrijf tijdens een conferentie bekend. Al voegde hij daaraan toe dat dat in de toekomst misschien wel kan veranderen.

«Zeg nooit nooit», antwoordde Neumann op de vraag of Netflix plannen heeft om advertenties te tonen in een abonnementsformule. Op de Morgen Stanley Technology Conference vertelde de CFO wel dat het bedrijf daar momenteel nog niet mee bezig is.

Bij concurrent wel het geval

Begin deze week kwam Disney+ naar buiten met het nieuws dat zij werken aan een formule met advertenties. Ze zouden een abonnement ontwikkelen dat een stuk goedkoper is, maar wel reclame bevat. Volgens verschillende Wall Street-analisten zou zo’n formule ook bij Netflix voor een grotere omzet zorgen.

«We kunnen niet negeren wat anderen doen, maar het heeft voor ons op dit moment geen nut», reageerde Neumann. Volgens hem richt de huidige strategie van het bedrijf zich op mensen die zonder reclame naar films en series willen kijken. Ondanks dat uit recente kwartaalcijfers blijkt dat Netflix niet meer zoveel nieuwe abonnees trekt als voorheen, verandert het bedrijf hun standpunt op advertenties dus voorlopig niet.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/gaat-netflix-dan-toch-advertenties-tonen-zeg-nooit-nooit

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels