Vind ons op

Zita

Foto Ellen DeGeneres in Afrika zorgt voor verontwaardiging

Entertainment

Foto Ellen DeGeneres in Afrika zorgt voor verontwaardiging

Talkshowhost Ellen DeGeneres was de afgelopen weken op rondreis door Afrika. Met haar hulporganisatie wil ze meer aandacht vragen voor het beschermen van wilde dieren. Maar door één foto ging al haar goede werk in rook op en belandde ze in een mediastorm. Sommige beschuldigen haar nu van ‘poverty porn’. 

Ellen DeGeneres deelde haar avonturen doorheen Rwanda en Kenia veelvuldig met haar fans en op sociale media. Zo ging de talkshowhost wilde gorilla’s bekijken en bezocht een babygorilla die gered werd van stropers. Maar de laatste foto die ze deelde, viel niet in goede aarde. DeGeneres is te zien met een groep kinderen en bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan de unieke ervaring. Dit schoot bij een grote groep mensen in het verkeerde keelgat. Zij beschuldigen de Amerikaanse ster de armoede in de publiciteit te zetten.

Filantroop 

Waarschijnlijk was het kiekje echt goedbedoeld. DeGeneres staat er namelijk om bekend, om net zoals haar talkshow-collega Oprah Winfrey, een echte filantroop te zijn. Niet alleen heeft ze verschillende goede doelen zelf opgericht, ze steunt ook meerdere projecten financieel. In 2016 werd ze voor deze inspanningen beloond de ‘Presidential Medal of Freedom’. Het is de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten en is bedoeld voor Amerikanen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het land of de wereld.

Het bericht Foto Ellen DeGeneres in Afrika zorgt voor verontwaardiging verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top