Vind ons op

Zita

Forum der Joodse Organisaties ziet af van klacht tegen Dimitri Verhulst

Entertainment

Forum der Joodse Organisaties ziet af van klacht tegen Dimitri Verhulst

Het Forum der Joodse Organisaties ziet af van een strafklacht tegen schrijver en columnist Dimitri Verhulst. Dat meldt de Joodse koepelorganisatie maandag in een persbericht. Tijdens een debat liet Verhulst weten dat het hem spijt “dat hij mensen pijn doet”.

In een column op 27 juli in De Morgen beledigde Verhulst op ‘antisemitische wijze het Joodse volk dat – aldus de columnist – meende als door God uitverkorene Palestijnen te mogen vernederen en mishandelen en zich alles in de wereld te mogen veroorloven”, herhaalt het Forum. “Verhulst zaait in die column haat met onvervalst, rabiaat antisemitisme”, zei FJO-woordvoerder en journalist Hans Knoop begin augustus.

Debat

In een zaterdag in De Morgen gepubliceerd debat tussen Verhulst en Knoop zegt de schrijver aan het eind van het drie uur durend debat dat het hem spijt “dat hij mensen pijn doet”. “Ik blijf inhoudelijk achter mijn column staan, maar betreur het als mensen zich gekwetst voelen. Ik had helderder het begrip Israëli’s van Joden kunnen onderscheiden”, zegt Verhulst.

Met die woorden dient voor het FJO de zaak als afgedaan te worden beschouwd, aldus de mededeling. Het FJO zal echter “niet schromen in mogelijk toekomstige casussen van onverbloemd antisemitisme alsnog een oordeel aan de strafrechter te vragen en blijft het betreuren dat een serieuze krant als De Morgen toegankelijk bleek voor een antisemitische column.”

Het bericht Forum der Joodse Organisaties ziet af van klacht tegen Dimitri Verhulst verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top