HomeNieuwsEntertainmentFilm Fest Gent depanneert Japan-Square Film Festival met online streamingplatform

Film Fest Gent depanneert Japan-Square Film Festival met online streamingplatform

Film Fest Gent stelt het online streamingplatform dat werd opgericht tijdens het voorbije filmfestival open voor Japan-Square, een Gents filmfestival rond Japanse film. De organisatoren van Japan-Square Film Festival zagen de coronacrisis al twee maal een streep door de rekening trekken. Maar nu is een online alternatief voor de elfde editie in de maak, met dank aan Film Fest Gent.

Japan-Square Film Festival zou in maart doorgaan, maar moest die ambitie schrappen als gevolg van de toen geldende coronamaatregelen. Ook in september werd een tweede poging van de kalender geschrapt.

Film Fest Gent gooit reddingsboei

“Nadat we eerder in maart onze elfde editie uit veiligheidsoverwegingen noodgedwongen hadden afgelast en ook latere pogingen door de COVID-19-pandemie onuitvoerbaar bleken, restte ons als laatste optie om het festival toch dit jaar te kunnen laten plaatsvinden online te gaan”, zegt programmadirecteur Tomoko Kaji. “Voor ons was Film Fest Gent de reddende hand.”

Film Fest Gent zal met zijn online streamingplatform van 2 tot en met 8 december een online thuis geven aan de elfde editie van het Japan-Square Film Festival. Elke langspeelfilm is afzonderlijk te huren voor 8 euro, voor 40 euro kunnen liefhebbers de volledige selectie bekijken.

Het bericht Film Fest Gent depanneert Japan-Square Film Festival met online streamingplatform verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels