HomeNieuwsEntertainmentFelix van Groeningen krijgt opmerkelijke award uit handen van Brad Pitt

Felix van Groeningen krijgt opmerkelijke award uit handen van Brad Pitt

Beautiful boy, de nieuwste film van Felix van Groeningen, heeft zondagavond twee prijzen gewonnen op de Hollywood Film Awards. Van Groeningen mocht de prijs voor beste doorbraak in ontvangst nemen, van niemand minder dan Brad Pitt.

Van een Amerikaans droomdebuut gesproken. Beautiful boy is de allereerste overzeese prent van de 41-jarige regisseur uit Gent. En al meteen werd Felix van Groeningen bekroond met de Hollywood Breakthrough Director Award. De mooie prijs werd hem zondagavond op het 22ste Gala van de Hollywood Film Awards in Los Angeles overhandigd door Brad Pitt. Een verrassing, maar ook niet helemaal, want Beautiful Boy werd geproduceerd door Pitts productiemaatschappij Plan B. Ook acteur Timothée Chalamet – die de rol van de drugsverslaafde Nic op zich neemt – viel in de prijzen. Hij kreeg de award voor beste bijrol.

Vereerd

Een knappe prestatie voor Felix van Groeningen, die ook al een Oscarnominatie in de wacht sleepte met The Broken Circle Breakdown en heel wat lof oogste met De helaasheid der dingen en Belgica. Met zijn Hollywood Breakthrough Director Award volgt hij kleppers op zoals Tom Ford, Michel Hazanavicius, Lee Daniels, Ben Affleck en Paul Haggis. En dát hij blij is. “Ik ben heel erg vereerd met deze prijs. Beautiful Boy is een film waar ik trots op ben en die een belangrijk thema aanhaalt. Wat is verslaving, hoe kijken we naar mensen die verslaafd zijn, hoe kunnen we ze helpen? En wat is de impact op zij die deze mensen graag zien?”, klonk het achteraf.

Beautiful boy vertelt het verhaal van de aan crystal meth verslaafde Nic Sheff (Timothée Chalamet) en diens vader David (Steve Carell). In zijn autobiografie Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction beschrijft David hoe hij machteloos toekeek hoe zijn zoon zichzelf in de vernieling hielp én hoe ze samen het gevecht aangingen tegen de verwoestende drugsverslaving.

Beautiful boy komt vanaf 21 november bij ons in de zalen.

Het bericht Felix van Groeningen krijgt opmerkelijke award uit handen van Brad Pitt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels