HomeNieuwsEntertainmentFans vragen Matt Smith om salarisverschil te doneren

Fans vragen Matt Smith om salarisverschil te doneren

Ruim 22.000 ondertekenaars van een petitie vinden dat acteur Matt Smith het salarisverschil tussen hem en zijn tegenspeelster uit ‘The Crown’ moet doneren aan de Time’s Up-beweging. De petitie komt er naar aanleiding van het nieuws dat Smith in de serie meer verdiende dan ‘Queen’ Claire Foy.

Vorige week gaven de producenten van de serie ‘The Crown’ toe dat Matt Smith meer verdiende dan hoodrolspeelster Claire Foy. Als reden werd aangehaald dat de acteur al bekend was door zijn rol in de reeks ‘Doctor Who’. Daar komt vanaf het derde seizoen verandering in. “Van nu af aan krijgt niemand meer betaald dan de Queen”, beloofde creatief directeur Suzanne Mackie.

Mark Wahlberg

Eerder gaf acteur Mark Wahlberg zijn 1,5 miljoen dollar (1,2 miljoen euro) die hij kreeg voor de heropnames van de film ‘All The Money in the World’ aan de beweging nadat er kritiek kwam op zijn hoge salaris. Zijn vrouwelijke tegenspeelster Michelle Williams kreeg amper 1.000 dollar (814,01 euro) voor hetzelfde werk.

De Time’s Up-beweging is een initiatief van ruim driehonderd vrouwen uit de entertainmentwereld. Het is een fonds waaruit juridische kosten van minder bevoorrechte slachtoffers van seksueel misbruik betaald zullen worden.

Het bericht Fans vragen Matt Smith om salarisverschil te doneren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels