HomeNieuwsEntertainmentEx-bodyguards klagen Johnny Depp aan

Ex-bodyguards klagen Johnny Depp aan

De Amerikaanse acteur Johnny Depp wordt vervolgd door twee van zijn voormalige bodyguards. Volgens hen betaalde Depp hun overuren niet uit, kregen ze hun loon te laat en werden ze gebruikt als babysitters. 

De 54-jarige acteur wordt voor de rechter gedaagd door veiligheidsprofessionals Eugene Arreola en Miguel Sanchez. De twee beweren dat Depp hun verzekerd had dat ze als ‘werknemers’ zouden worden beschouwd, wat betekent dat ze van alle gebruikelijke voordelen zouden genieten.

Persoonlijke verzorgers

Volgens het duo heeft Depp hen meermaals gevraagd om illegale middelen te vervoeren. Ze werden ook gedwongen om de Hollywoodster tegen zichzelf te beschermen. Zo hebben ze de acteur meerdere keren uit nachtclubs moeten slepen, omdat hij onder invloed was van allerlei substanties. Ze vervulden naar eigen zeggen steeds meer de rol van persoonlijke verzorgers in plaats van bodyguards.

Stressgerelateerde letsels

Arreola en Sanchez kregen nooit maaltijden of rustpauzes, ook al zijn die wettelijk verplicht. Bovendien zou Depp in de periode van mei 2016 tot januari 2018 nooit hun overuren hebben uitbetaald.

De lijfwachten zeggen dat ze stressgerelateerde letsels hebben overgehouden aan de “onveilige omstandigheden en situaties” waarin ze gedwongen werden te werken.

Het bericht Ex-bodyguards klagen Johnny Depp aan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels