HomeNieuwsEntertainmentElton John krijgt eigen postzegelserie

Elton John krijgt eigen postzegelserie

In zijn 72ste levensjaar is de Britse rocker Elton John bezig aan een grootscheepse afscheidstournee. Om de zanger/pianist/componist extra te eren brengen de Britse posterijen een speciale postzegelserie uit.

Op de zegels zijn toonaangevende albums te zien zoals onder andere ’Honky Chateau’ (1972) waarop de hit ’Rocket Man’ staat, en ’Goodbye Yellow Brick Road’ (1973) met daarop de originele versie van ’Candle in the Wind’. Tevens is er een miniatuurvelletje met foto’s uit legendarische concerten zoals in 1973 in de Hammersmith Odeon in London en in 2018 in Madison Square Garden in New York.

Sir Elton verdient die eer, omdat hij een van de succesvolste Britse soloartiesten ooit is, zei een woordvoerder van Royal Mail. Zelf zou de muzikant niet hebben verwacht ooit op een postzegel te staan.

David Bowie

Voorheen viel in Groot-Brittannië postuum David Bowie reeds die eer te beurt. Er waren bij Royal Mail bijvoorbeeld ook hoezen waarop albums van onder andere Pink Floyd, Led Zeppelin, The Clash, The Rolling Stones en Blur staan afgebeeld.

De Britse velletjes rond Elton John kosten 14,30 pond. In België zijn onder andere Toots Thielemans en Jacques Brel op een postzegel vereeuwigd.

Het bericht Elton John krijgt eigen postzegelserie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels